Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Lycopersicon 'Amerigo' – Fürtös paradicsom (rezisztens)

Ár:
1.690 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Zöldség palántáim a 2021-es szezonra elfogytak.

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lycopersicon 'Amerigo' – Fürtös paradicsom (rezisztens) főbb jellemző

 

Jellemzés: Az ’Amerigo F1’ paradicsom egy folytonos növekedésű hibrid fajta, így magfogásra nem alkalmas. Erőteljes növekedés mellett nagy lombtömeget nevel. A termésérés ideje a késő májusi kiültetés mellett július elejére tehető.

A termések fürtben állnak, nagyok vagy középnagyok, 160-195 gramm átlag tömegűek. Egy fürtöt 6-8 bogyó alkot.

A bogyó kerekded, felülről kissé lapított. A héj vékony, a gyümölcshús középvastag és jó konzisztenciájú, szedést követően rövid ideig hűtőszekrényben tárolható.

Enyhén savas ízvilága miatt elsősorban friss fogyasztásra, saláták készítésére alkalmas. A sárga termést érlelő, ’Yellow Pear’ paradicsom fajtát is telepítve friss saláták biztos alapanyaga lehet egészen az első fagyokig.

Talajigény: Szervesanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, laza szerkezetű talaj ideális a számára, de normál kerti talajon is jól fejlődik.

Fényigény: Nagy fényigényű, árnyékolását kerülni kell, mivel terméshozam csökkenést okoz.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. A rendszeres öntözést meghálálja.

Hőigény: Melegigényes növény, de a meleg őszi időszakban egészen októberig szedhető.

Tápanyagigény: Közepes tápanyagigényű növény, frissen trágyázott talajba ne telepítsük.

Gondozási, ápolási munkák: A virágzás és a termésfejlődés időszakában rendszeres öntözést igényel. Fontos, hogy a környezetét gyommentesen tartsuk.

Ha az ápolási munkáira kevesebb idő áll rendelkezésre, úgy akkor vastag szalmás mulcsozással teremthetünk kedvező feltételeket a növényünk számára. A magas fajta, így támrendszert, karózást igényel.

A paradicsomok fontos ápolási feladata, az úgynevezett kacsolás, mellyel a levelek hónaljában fejlődő rügyeket kicsípve egyenletes virágzást és termésérést biztosítunk.

Betegsége, kártevői: A paradicsomokat veszélyeztető betegségek közül barna foltosságot okoz a paradicsom mozaik vírus és a sárga gyűrűs elszíneződéseket okozó paradicsom foltosság és tőhervadás a legkiemelkedőbbek.

A gomba betegségek közül a fitofórás betegség vagy paradicsom vész, valamint a lisztharmat okozhat gondot az állományban. A kártevők közül a levéltetvek és a poloskák jelentenek problémát.

A betegségek megelőzhetőek a megfelelő tő- és sortávok betartásával, valamint növényeink rendszeres ellenőrzésével.

Ha kártevők (tripszek, levéltetvek, poloskák) jelennek meg a növényen, akkor rövid időn belül felütheti a fejét valamilyen kórokozó is, ezért a kártevők ellen peszticidekkel már a megjelenésük korai szakaszában védekezzünk.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,2-1,8 m
Ajánlott sortáv: 50 cm
Ajánlott tőtáv: 40 cm
Kiültetés ideje: Május- Június
Érési idő: Július elejétől
Tenyészidő: Hosszú
Növekedés: Magas fajta
Bogyó alakja, színe: Kerekded, felülről kissé lapított, piros színű

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!