Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lilium 'Magic Star' - Teltvirágú orientál liliom (rózsaszín csíkos)

1.990 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A hagyma körmérete: 14/16 cm
Virágszín: rózsaszín csíkos

Virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig és augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat tél végétől nyár elejéig, és nyár végétől ősz végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
liliom virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Lilium 'Magic Star' - Teltvirágú orientál liliom (rózsaszín csíkos) főbb jellemző

 

Jellemzői: A liliomok nyári virágzású, nagyméretű tagjai a kertnek. Hagymás évelők, melyek hagymái télállók, ősszel nem szükséges őket felszedni, de érdemes a hidegebb téli időszakokban letakarni a talajt. Leveleik fényesek, lándzsa alakúak.

A ’Magic Star’ a megszokott hat szirmú, tölcséres forma helyett egy teltvirágú változat, mely ennek köszönhetően igazán figyelemfelkeltő megjelenéssel bír. A virágok rózsaszín árnyalatúak, melyet sötétebb árnyalatú sáv és pettyezés díszít.

Kifejlett magassága kb. 100 cm így felfelé törő habitusa miatt kisebb kertekbe is elhelyezhető. Virágzási ideje nyár közepén kezdődik.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes. Kedveli az enyhén savas, nedvesebb talajviszonyokat.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, de gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik, növekedése vontatottá válik. Kedveli a napos, vagy félárnyékos fényviszonyokat. Minimum 6-8 óra megvilágítás szükséges számukra naponta.

Vízigény: A hagymás, gumós, rizómás növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj esetén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Fagytűrő, ezért a téli időszak előtt a hagymák felszedése nem szükséges, de a fagyosabb napokon érdemes a talajt letakarni.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A liliomok nagytermetű, hagymás évelők, melyek júliusi virágzásukkal varázsolnak színeket a kertbe. Alkalmazhatók szoliterként, és nagyobb dézsában is nevelhetők és társításban is alkalmazhatók.

A 'Magic Star' csodás, telt virágaival már önmagában megállja helyét a kertben, hiszen tökéletes választás fókuszpontok kialakítása, de megfelelően társítva még inkább kiemelhetjük egyediségét.

Válasszunk előterébe fehér ’Siberia’ orientál és rózsaszín ázsiai hibrid liliom fajtákat, melyek rögtön rámutatnak telt virágainak szépségére. Ezeken felül kisebb csoportokba telepítsünk ’Royal Yellow’ sárga holland íriszt és nagyobb termetű ’White Prosperity’ fehér kardvirágot, nyár közepétől pedig ezeket virágzásban váltó füzéres díszcsorbát is érdemes a társításba helyezni, akár szegélyként is.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Iris hollandica 'Royal Yellow' - Holland írisz (sárga)
Kardvirág – Gladiolus 'White Prosperity' (fehér, fodros)
Liatris - Füzéres díszcsorba (színkeverék)
Lilium 'Siberia' - Orientál liliom (fehér)
Lilium Asiatic pink - Ázsiai liliom (rózsaszín)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Június - Augusztus
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: rózsaszín
Virágzási idő: nyáron

Videók