Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A kínia papíreperfa őszi lombszíne

2016. 11. 11. 21:09:06

 

A Kínai papíreperfa (Broussonetia papyrifera) érdekes formájú virágai egyedi jelenség a kertünkben. A nem mindennapi virágokból fejlődő gyümölcse is ehető, ráadásul még finom is. Tavasszal gyakran megijednek annak láttán, hogy már több hete tombol a kezdet évszaka, mégsem akarnak megjelenni a levelek. Nem kell ilyenkor megijedni. A kínai papíreperfa ebben is másságot mutat, igen későn lombosodik ki.

De miután a levéláradat megjelent újabb egyediséggel rukkol elő. Leveleit heterofília jellemzi, ami azt jelenti, hogy ugyanazon a növényen, ugyanabban a lombkoronában más és más formájú levelek fejlődnek. A növényvilágban a lombhullató, zárvatermő fák között igen ritka jelenségről van szó. Az igazi pompa ősszel jön el, amikor a levéltömeg szépen lassan átveszi őszi sárga ruháját a nyári világoszöld után.

 

Nézze meg a videót, milyen finoman, ugyanakkor határozottan színeződik ősszel ez a több szempontból is különleges fafaj.

 

Kattintson ide a gyorsan növő, hamar árnyékot adó papíreperfa megrendeléséhez.

Tartalomhoz tartozó címkék: díszfák