Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Kaliforniai körút

Megyeri Szabolcs
2014. 01. 20. 17:19:34

Barátaink, ismerőseink nyaraláson készült fotóalbumát végignézni - valljuk be nyugodtan - általában unalmas dolog, hisz ha mi nem voltunk ott, nem tudjuk, melyik képhez milyen élmény kapcsolódik, és a huszadik tengerparti naplementés remekmű már kétségkívül nem érdekfeszítő. Egészen más a helyzet, ha egy messzi tájra vetődött ismerős direkt nekünk - jelen esetben nekem, és olvasóimnak - készít képes úti beszámolót, ráadásul úgy, hogy végig a növényekre, utcafrontokra, parkokra, természeti csodákra koncentrál. Most ez történt, ugyanis György karácsony második napján a tengerentúlra utazott, és annak ellenére, hogy részben munkaügyben repült az USA-ba, szakított rá időt, hogy mindeközben kifejezetten a kertész blog számára örökítsen meg témába vágó, vagy egyszerűen csak szép helyeket, tájakat, növényeket. Mivel most nálunk is enyhe, majdhogynem tavaszias idő van, nem mondhatom, hogy felüdülés a hazai fogcsikorgató hidegek közepette a napfényes kaliforniai képeket nézegetni, de ettől függetlenül érdekes lehet egy kicsit bepillantani a kinti világba. Következzen tehát két hét amerikai kiruccanás képes kivonata, a helyi növényvilággal a fókuszban.

IMG_3781.JPG

 A San Franciscoban található Golden Gate park a város egyik fő nevezetessége, közel 500 hektáron terül el, vannak kiépített piknikező helyek, játszóterek, sétaútvonalak, de akár rendezvényeket, szabadtéri esküvőket is lehet itt tartani.

IMG_3230.JPG

Ez már a los angelesi Venice Beach, ami az amerikai filmekben a legtipikusabb strandként jelenik meg rendszerint, és valójában az is. Most azonban nem a parti homokban gyúró srácok, és a görkoris bikinis lányok kerültek a középpontba, hanem a partmenti növényzet.

IMG_3871.JPG

IMG_3873.JPG IMG_3874.JPG

 Napa Valley talán a leghíresebb észak-amerikai borvidék, melynek mediterrán klímája kiválóan alkalmas a szőlőtermesztésre, borászatra.

IMG_3972.JPG

IMG_3973.JPG

IMG_3974.JPG

Palm Springs Los Angelestől keletre, nagyjából kétórányi autóútra található. Az negyvenezer fős kisváros sivatagi klímájú, évente alig két hétnyi esős nap akad. Palm Springs egyik fő attrakciója, az évente megrendezett filmfesztivál, mely tudósítóm úticélja is volt. 

IMG_4062.JPG

IMG_4041.JPG

IMG_4046.JPG

IMG_4065.JPG

 Aki Palm Springsben jár, nem hagyja ki az Indian Canyons-t sem, ahol a helyi növényvilág esszenciája látható.

IMG_3980.JPG

IMG_3981.JPG

IMG_4018.JPG

Szintén a kirándulók és túrázók kedvelt célpontja a San Jacinto hegység, és az itteni természetvédelmi körzet, ahová a legautentikusabban stoppolással lehet eljutni.

A fotókat Kárpáti György készítette, köszönöm neki!

< < Vissza

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus