Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

'Jázmin' fehér borszőlő

5.990 Ft
Kiszerelés
Konténeres szőlő - oltvány
Menny.:db

A Jázmin fehér borszőlő egy aromás és kellemesen illatos fajta, amely friss, gyümölcsös ízprofiljával tökéletes választás a könnyed, élénk fehérborok készítéséhez.

A szabadgyökerű szőlőcsemetéket október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a szőlőcsemetét konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

Kedves Kertbarát Vásárlóm!

A szőlő nem csupán haszonnövény, hanem díszítő értéke mellett, kulturális jelentősége is van. Egy-egy szőlőtőkének minden kertben kell legyen helye.

Kertbaráti üdvözlettel: Megyeri Szabolcs

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A 'Jázmin' fehér borszőlő főbb jellemzői:

A 'Jázmin' fehér borszőlő egy kevésbé ismert, de jellegzetes, édeskés aromájával és finom ízvilágával tűnik ki a szőlők közül. 
Kifejlett magassága 1,5-2,5 méter.

Bogyói kicsik és sűrűn állnak a fürtön, húsos textúrájúak, amelyek jellegzetes, jazminra emlékeztető illattal rendelkeznek. Az érési időszak többnyire szeptember közepére esik, amikor a szemek érettek és az ízük a legintenzívebb.

Nagy fényigényú, így ültetési helyéül napos helyet válasszunk.
Vízigénye közepes, az aszályos időszakban a rendszeres öntözést meghálálja. 
A jó vízelvezetésű, tápanyagokban gazdag talaj ideális számára.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5-2,5 m
Érésidő: Szeptember közepe
Fényigény: Magas
Vízigény: Közepes