Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Így lesz a kert éke a magastörzsű rózsa!

Azt mondják, a növényeknek lelke van, így töltik meg a kerteket élettel. Aki családi házban él, annak az udvaráról nem hiányozhat néhány különleges virág. Ha Ön is így gondolja és már rongyosra lapozta a különböző kertészeti magazinokat és az internetes keresési előzményeiben is szinte csak kertrendezéssel kapcsolatos témák vannak, akkor a legjobb helyen jár. Mielőtt legyintene, hogy úgysem lenne ideje arra, hogy megálmodjon, megalkosson és rendben tartson egy ilyen kertet, akkor várjon egy pillanatot, ugyanis van egy jó hírünk! Megmutatjuk, mit érdemes tennie azért, hogy a házából egyenesen egy valódi mesekönyvbe léphessen. A megoldás pedig a magastörzsű rózsa.

Mit kell tudnunk a magas törzsű rózsákról?

A törzsük magas, ezért olyanok, akár az apró rózsafák. Ebből adódik az impozáns látványuk is, amely segítségével igazán különlegessé varázsolják a kertet.

Ezeknek a törzsre oltott teahibrideknek csésze alakú, közép – tömött virágzatuk van, a szirmaiknak pedig lekerekített széle, így olyanok, akár egy – egy karácsonyfadísz. Különösen bizonyos fajták esetében, ahol a magastörzsű rózsa csüngő virágai díszítik a növényt. A törzsük 90 – 120 cm magasra nő meg. Nyár elejétől késő őszig folyamatosan virágoznak, így sokáig ékesítik a kertet.

Ami a magastörzsű rózsa fajtákat illeti, a kínálat e téren igazán széles, hiszen szinte nincs olyan színváltozat, ami ne létezne belőle. Emellett a virágok alakja, színe, mérete és illata is számtalan verzióban létezik. A magastörzsű csüngő rózsa például olyan, akár egy virágzuhatag. Ha különleges kertet szeretne, az egyik legszebb ékét már meg is találta.

Hogy ültessem el ezeket a különleges rózsákat?

A magastörzsű rózsa ültetése összetett, ám közel sem bonyolult feladat.

Először ki kell választani a rózsák számára leginkább megfelelő helyet, melyhez az esztétikai szempontok mellett érdemes figyelembe venni azt is, hogy árnyékos helyen ez a növény egyáltalán nem, vagy csak nagyon keveset fog virágozni. Ugyanakkor a folyamatos tűző nap nem sem ideális, ugyanis ez nem csak legyengíti a rózsát, de a kártevők megtelepedését is elősegíti.

Tekintse meg kertészetem széles rózsaválasztékát, köztük a magas törzsű rózsákat is!

Valahol a két opció között kell találni egy olyan helyet, ahol néhány órán keresztül érik a napsugarak a növényt, de alapvetően árnyékot is ad. Lényeges az is, hogy milyen talajba kerül a magastörzsű rózsa. A legjobban a tápanyagban gazdag, savanyú talajtípusban érzi magát, de természetesen ha például homokos alap áll rendelkezésre, akkor sem kell lemondani a rózsa ültetésről. Érdemes ilyenkor komposzttal és gyakori öntözéssel megteremteni az ideális körülményeket a növény számára.

Ha mindez adott, jöhet az ültetés. A konténeres magastörzsű rózsák ültetése bármikor elvégezhető a fagyos hónapok kivételével.

Mire kell figyelnem a rózsa gondozásakor?

A magastörzsű rózsa gondozása összetett, ugyanakkor nem bonyolult feladat. Mivel magas a törzsük, kényelmesen hozzáférhető azok számára is, akik valami miatt nehezebben hajolnak, például a magastörzsű rózsafa metszése állva is kényelmesen elvégezhető.

Érdemes ritkábban, körülbelül 6-7 naponta öntözni őket bő vízzel, odafigyelve arra, hogy pangó víz ne legyen körülötte. A magastörzsű rózsa metszése egyszerű, ha egyszer beletanul az ember. Az elnyílt virágok rendszeres visszametszése arra ösztönzi a növényt, hogy újabb és újabb virágkölteményekkel örvendeztesse meg a gondos kertész szemét és lelkét is.

Szeretnék magastörzsű rózsát rendelni!

Ha meghoztuk a kedvét ahhoz, hogy az Ön kertjének is ékei legyenek ezek a különleges növények, akkor nincs más hátra, mint a magastörzsű rózsa rendelése. Ugyan egy nem kifejezetten kényes virágról van szó, mégis lényeges, hogy a kertbe ültetés előtt milyen körülmények között voltak a tövek. Az olyan hirdetések, melyek „magastörzsű rózsa eladó” felütéssel kerülnek a netre vagy a helyi újságba, nem feltétlenül megbízhatóak. A fent leírtakért csak akkor tudunk felelősséget vállalni, ha ismerjük a növény előéletét is.

Ezért jó választás a magastörzsű rózsa webáruházból való rendelése, hiszen így szakszerű kezek közül kerül a virág az Ön kertjébe. Szállítás során is vigyázunk a rendelt növények épségére, épp ezért saját teherautóval, a legnagyobb gonddal szállítjuk ki önnek a kiválasztott rózsatöveket.

Tekintse meg kertészetem széles rózsaválasztékát, köztük a magas törzsű rózsákat is!

Ha érdeklik más kertészeti témák, további bejegyzéseimet itt találja!

Amennyiben Önt is meggyőzték a fent felsorolt tények, kérem, nyomjon egy Tetszik-et és ossza meg ismerőseivel, barátaival!