Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Hazai földben termesztett növények
Képet küldünk, mielőtt kiszállítjuk
Segítünk a nyugdíjasoknak is!

Hogyan készül a felmérési szakvélemény?

Megyeri Szabolcs
2014. 06. 24. 17:52:24

A felmérési szakvélemény kiindulópontja mindig egy kisebb, vagy nagyobb, összetettebb kertészeti jellegű probléma felmerülése, ami lehet kártevőkkel, növénygondozással, ültetéssel, vagy komplett kerttervezéssel kapcsolatos kérdés. A kertészeti szakvélemény elkészültének első lépése, hogy az érdeklődő felkeres engem, a fenti elérhetőségek valamelyikén. Ezután - még a távolból - a kérdező vázolja a problémáját, az igényeit, majd egyeztetünk egy időpontot és címet a személyes felméréshez.

Ebben a fázisban kerül sor a felmérési szakvélemény árának megbeszélésére is , hiszen ez egy megbízáson alapuló munka, mely ugyanúgy költségekkel, munkadíjjal jár, mint egy ház állapotának felújítás, átépítés előtti felmérése. A felmérési szakvélemény ára függ a terület nagyságától és a megrendelő igényeitől is. A következő lépés már - szó szerint is - az érintett kertben történik. Egy helyszíni felmérés általában egy-két órányi bejárás alapján készül el. A helyszíni bejárás során megnézem a problémás növényt, növényeket, ha pedig az egész kerttel kapcsolatban hívtak ki, akkor az egész kertet.

A felmérés közben megvizsgálom a helyszín fekvését, a környezetet, annak adottságait, a lehetséges fertőzési forrásokat, vagyis a felmerülő problémákat, és tanácsokat adok már rögtön a helyszínen is. Helyben végigvesszük a megrendelővel a megoldási lehetőségeket, de természetesen ennél alaposabb szaktanácsadás készül, melyet a találkozót követő pár napon belül elektronikus úton el is küldök az ügyfélnek, akinek így nem kell számára ismeretlen szakkifejezéseket, növényfajtákat, betegségneveket megjegyeznie, vagy a bejárás során jegyzetelnie. Az elkészült felmérési szakvéleményben egyebek mellett a kertben előforduló betegségek, kártevők ellen bevethető, vagy épp a  talajfertőtlenítés kapcsolatos, vegyszereket érintő tanácsokat is adok, így a védekezés a közforgalomban levő szerekkel ezután könnyen kivitelezhető.

A bejárás során fotók is készülnek, melyeket beillesztek a szakvéleménybe, így a megrendelőnek a későbbiekben nem kell találgatnia, hogy melyik latin név melyik növényt (vagy kertrészt) jelöli, a kapott írásos anyag így áttekinthető, és laikusok számára is értelmezhető lesz. A fotókkal kiegészített egyes tanácsok, teendők ezáltal pontosan kivitelezhetők, elvégezhetőek.

blog comments powered by Disqus