Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A három legfontosabb őszi tevékenység balkonkertészeknek!

Ha egy lakásban élő kertbarátot köszönthetek a személyében, akkor most a legjobb helyen jár. Hiszen nem csak a családi házban élőknek vannak fontos feladatai a birtokon még a tél beköszönte előtt. Természetesen Önnek nem kell gyepet szellőztetnie vagy felszednie a lehullott faleveleket, ám így is számos nagyon fontos feladata van.

Nem kell megijednie, egyik tennivaló sem igényel szaktudást. Elvégzésük viszont fontos ahhoz, hogy a téli időszak alatt ne kelljen mindent bezsúfolnia a lakásába és biztosan túléljék a fagyokat a növények úgy is, ha a balkonon töltik ezt az időszakot. Íme három olyan tevékenység, melyet fontos elvégeznie ősszel!

1. Ültessen virágokat!

Ha azt szeretné, hogy tavasszal virágba boruljon az erkélye, akkor már most tennie kell ezért és szükséges elültetnie a tavaszi hagymásokat. Így majd mikor elolvad a hó és újra simogatnak a meleg sugarai a napnak, az Ön balkonján is kidugják a fejüket a szebbnél szebb virágok. Ehhez szüksége lesz néhány nagyobb méretű balkonládára és jó minőségű virágföldre is. A hagymások közül választhatja a tulipánt, a jácintot, a nárciszt vagy akár a krókuszt is.

Kertészkedjen a balkonon

A kisebb termetű virágoknál a láda magasságának el kell érnie legalább a tizenöt centimétert, míg a magasabbra növő hagymások esetében huszonöt centiméteresnek kell lennie. Ám valójában minél nagyobb földmennyiség fér bele a dézsába, annál inkább ellenállnak a hagymák a fagynak.

Az ősszel ültethető tavaszi hagymás növények között ide kattintva válogathat!

Ha szeretné, még a rózsa ültetéséhez sincs késő, hiszen ha konténeres kiszerelést választ, akkor bármikor elültetheti, amíg nincs fagypont alatt a hőmérséklet.

A teljes rózsa választékomat ide kattintva találja.

2. Ültessen mini gyümölcsfát

Egy törpe növekedésű fa nemcsak azért nagyon jó választás, mert finom gyümölccsel ajándékozza meg minden évben, de rendkívül esztétikus is. Mivel determinált növekedésűek, nem nőnek olyan méretűre, ami már zavaró lenne a balkonon, ráadásul a gyümölcsük is éppen olyan ízletes, mint a nagyra növő fákon.

Ebben a videóban megmutatom, miként is lehetséges ez.

A körte mellett válogathat az alma, - barack, - szilva – és meggyfák közül is.

Ha szeretné megtekinteni a webáruházam teljes balkon gyümölcsfa kínálatát, ide kattintva megteheti.

3. Készítse fel a növényeit a télre!

Vannak olyan remek fagytűrő képességgel rendelkező növények, melyeket elég egyszerűen meglocsolni olyankor, mikor a hőmérő higanyszála nulla fok felett van. Ilyen például a krizantém vagy az árvácska is. Emellett a legtöbb cserepes évelő növényt és konténeres dézsás gyümölcstermő is gond nélkül áttelel a balkonon, feltéve, hogy azokat fagyálló cserepekbe ültetni és vastag fadeszkára vagy hungarocellre helyezi. Tovább segíthet az óvásban, ha a cserepeket fátyolfóliába vagy buborékfóliába csomagolja, de akár egy használaton kívüli gyapjútakaró is megfelelő lehet a célnak.

Ha hosszú és kemény tél elé nézünk, akkor érdemes szalma és kókuszrost felhasználásával is segíteni a növényeket. Lényeges azonban, hogy az edények alját ne csomagolja be, mert így a nedvesség nem tud távozni, ami rothadáshoz vezethet. Emellett a földfelszínt se zárja le, mert nem jut elég oxigénhez és napfényhez a gyökérzet. Higgye el, a sok munka tavasszal többszörösen megtérül, amikor rügyezni kezdenek a fák, kibújnak a virágok a földből és zöldellni kezd a gyep.

Ön megrendeli, mi a házáig szállítjuk! Mielőtt belevágna a munkálatokba, érdemes átgondolnia, mi mindenre lesz szüksége ehhez. Amennyiben szeretne tavaszi hagymásokat, rózsákat vagy balkongyümölcsfát ültetni, megteheti ezt online kertészetemen keresztül, ahonnan kollégáimmal egészen a kertje kapujáig szállítjuk a választott növényeket és kiegészítőket.

Ide kattintva bővebben is tájékozódhat a rendelés és szállítás menetével kapcsolatban.

Ha más kertészeti témában is szívesen olvasna, további bejegyzéseimet itt találja!