Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Punica granatum 'Chico' – Törpe, telt virágú dísz-gránátalma

Ár:
3.990 Ft

(ejtsd: puniká gránátum)

Szállítási méret: 10-20 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Punica granatum 'Chico' – Törpe, telt virágú dísz-gránátalma főbb jellemző

 

Jellemzői: A gránátalmák között találunk dísznövényeket és gyümölcstermőket egyaránt. Ezek közös jellemzője, hogy cserjévé vagy kisebb termetű fácskává fejlődnek.

A gránátalma származását tekintve Nyugat- és Közép Ázsiában, valamint a Földközi-tenger térségében honos, de egyre több helyen termesztik hazánkban is, a melegebb, védettebb fekvésű helyeken.

A ’Chico’ egy törpe változat, mely maximum egy méteres kifejlett magasságával ideális dézsanövény is. Díszgránátalma, így termést ritkán érlel. Virágai idősebb tövek esetén júniusban, fiatalabb növények esetén júliusban nyílnak.

A virág telt, tömött hatást kelt és narancs-piros árnyalatban díszít. Mivel termést nem érlel hűvösebb klímájú területekre is telepíthető.

Virágzás: Június – Július

Talajigény: Kedveli a morzsalékos, jó vízgazdálkodású, tápanyagban gazdag talajokat, de szegényebb, kötöttebb talajokon is jól fejlődik.

Fény- és hőigény: Nagy fényigényű növény, de kisebb árnyékolást elvisel.

Vízigény: Vízigénye közepes, üde talajra telepítsük, aszályos időszakokban öntözzük.

Ültetési idő: Szabadgyökerű növényeket március-április, valamint október-november, míg konténeres növényeket márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is ültethetjük.

Gondozás: Célszerű házfal védelmébe telepíteni, ahol kellő mennyiségű fényt kap és védve van a széltől. Szükség esetén a gyenge vagy sérült ágakat metsszük le.

A gránátalma cserépben is nevelhető, ebben az esetben a növényt tavasztól őszig napos, meleg helyre állítsuk (akár balkonon is tartható), télen pedig 0-5 °C-os, fagymentes, világos helyiségben teleltessük. A cserépben nevelt gránátalma több öntözést kíván, mint szabadföldi társai, a vegetációs időszakban pedig rendszeresen tápoldatozzuk.

Kártevők, betegségek: Ellenálló növény, de levéltetvek megtámadhatják.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1 m
Sor- és tőtávolság: 1,5×1,5 m
Virágzás: Június - Július
Vízigény: Közepes
Fény- és hőigény: Nagy
Felhasználás: Díszcserje, termést nem érlel

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!