Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Érési idő: VIII. hó – (Augusztus)
Önbeporzó? igen
Magyarországon érés augusztus eleje

'Crna' Prunus × dasycarpa ’Crna’ – Fekete kajszilva (Fekete kajszi) (konténeres)

Ár:
14.990 Ft

A szabadgyökerű gyümölcsfákat október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a gyümölcsfát konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

Konténeres kiszerelésű, jól begyökeresedett saját nevelésű gyümölcsfáimat egész nyáron és ősszel biztonsággal ültetheti.

Kiszerelés
Konténeres
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A 'Crna' Prunus × dasycarpa ’Crna’ – Fekete kajszilva (Fekete kajszi) (konténeres) főbb jellemző

 

Jellemzői: A fekete kajszilva, vagy elterjedtebb nevén fekete kajszi több néven is ismert, nevezik lila kajszinak és fekete bársony kajszinak is. A fajta a Prunus armenicana és a Prunus cerasifera hibridje, a Prunus nemzetség szilva x kajszi hibridjeit gyűjtőnéven kajszilvának nevezik.

A fekete kajszilva későn virágzik és ebből adódóan későn, augusztusban takaríthatóak be az első termések. Megjelenését tekintve formában a kajszira hasonlít, míg színben a szilvára: kerekded, közepes vagy nagy, közel szabályos gömb, melynek héja sötét színű és sima.

A gyümölcshús narancsos-sárga színű, édes, lédús és gyengén rostos. Felhasználható friss fogyasztásra, de akár befőzésre is. A fája középerős növekedésű, betegségekkel szemben közepesen ellenálló. Jó terméskötéssel rendelkezik, így igen bőtermő fajta.

Érésidő: Augusztus eleje

Porzói: Öntermékeny

Talajigény: Jó víz- és levegőgazdálkodású, enyhén meszes vagy semleges kémhatású, humuszban- és tápanyagban gazdag laza talaj ideális a számára.

Fény- és hőigény: Fény és melegigényes növénye, ezért a telepítés helyét gondosan válasszuk meg. A téli fagyokat átvészeli, a tavaszi fagyok károsíthatják.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, de a nyári aszályos időszakban gazdag és nagy méretű termést csak rendszeres öntözés mellett várható.

Ültetési idő: Szabadgyökerű gyümölcsfa március-április, valamint október-november. Konténeres gyümölcsfa márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is.

Gondozás: Ápolási munkái a kajsziéval megegyező. Téli lemosó permetezésre van szüksége, mely rügyfakadás előtt, száraz időben január-februárban történik, esetleg március elején. Az őszi lemosó permetezés ideje hasonló körülmények között november – december.

Amennyiben kártevő vagy kórokozó ütné fel a fejét, úgy növényvédőszeres kezelés alkalmazható betegség specifikusan áprilistól-júliusig. Plusz tápanyagot az ültetés évétől számítva 2-3 évenként juttassunk ki a növénynek. Metszését tavasszal a virágzás előtt vagy alatt végezhetjük el.

Korona alakítás nyáron is történhet. A leggyakrabban kialakított korona forma az őszibarack fák esetében a katlan vagy váza alak, melynek célja, hogy a fény a korona belsejébe is eljusson. Ebben az esetben 2-3. éves korban kell a sudarat eltávolítani és akkor a főágak oldalirányba fognak növekedni.

Kártevők, betegségek: Betegségekre nem érzékeny, monília és levélkártevők megtámadhatják.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,8-2,5 m
Sor és tőtávolság:3×3,5 m
Termésérés: Július vége – Augusztus eleje
Vízigény: Közepes
Hő- és fényigény: Nagy
Termés felhasználhatósága: feldolgozás, friss fogyasztás

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!