Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

'Corvin' borszőlő

6.490 Ft

A Corvin borszőlő egy kiváló minőségű fajta, amely sötét, aromás bogyókat hoz, és gyakran használják különböző vörösborok készítéséhez, jellegzetes ízvilágával gazdagítva azokat.

A szabadgyökerű szőlőcsemetéket október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a szőlőcsemetét konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

Kedves Kertbarát Vásárlóm!

A szőlő nem csupán haszonnövény, hanem díszítő értéke mellett, kulturális jelentősége is van. Egy-egy szőlőtőkének minden kertben kell legyen helye.

Kertbaráti üdvözlettel: Megyeri Szabolcs

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A 'Corvin' borszőlő főbb jellemzői:

A 'Corvin' borszőlő egy vörös borszőlőfajta, amely a borászatban nagyra értékelt, különösen közép- és kelet-európai régiókban. Kifejlett magassága 2-2,5 méter.

A szőlőszemek közepes méretűek és intenzív sötétvörös, vagy majdnem fekete színűek. A gyümölcshús kemény, magas cukor- és savtartalommal, ami kiváló alapot biztosít a testes, aromás vörös borok készítéséhez. 

Közepes fényigényű növény, enyhe árnyékolást elvisel, de ez a termésmennyiséget kedvezőtlenül befolyásolja. 
Közepes vízigényű növény. Az egyre jellemzőbb hosszú, aszályos időszakok miatt a rendszeres öntözést meghálálja.
Jó víz- és levegőgazdálkodású, humuszban- és tápanyagban gazdag, középkötött talaj ideális a számára, de talaj iránt nem támaszt nagy igényeket. Gazdag termést megfelelően előkészített talajban fog nevelni.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2-2,5 m 
Termésérés: Október vége - November eleje
Fényigény: Magas
Vízigény: Közepes