Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Felhasználás: erős
Termés mérete: mini
Termés színe: piros
Ültethető: balkon / terasz

Hasznos tanácsok videóban.

Capsicum 'Tabasco' - Tabasco paprika

Ár:
1.990 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Csípőssége a 2.000.000 Scoville értéket is elérheti.
Nagyon óvatosan bánjunk vele!

Egészséges zöldség palántákat szállítok Önnek egészen a kertkapujáig.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.890 Ft / db
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Capsicum 'Tabasco' - Tabasco paprika főbb jellemző

 

Jellemzés: A paprika a burgonyafélék (Solanaceae) családjába tartozó fontos zöldségnövényünk. Hazánkban az egyik legfontosabb zöldségféle, hiszen a magyar konyha egyik fő alapanyaga. Magas a C-vitamintartalma, a víztartalma, viszont a kalóriatartalma rendkívül alacsony.

Javasolt végtagfájdalmak, fáradtság kezelésére. A ’Tabasco’ egy Mexikóból származó, kb. 1, 5 m magasra növő, kúpos alakú bokorrá növekedő paprika. Termései igen csípősek, felfelé állóak, éretlenül sárgák, éretten pirosak.

A teljes termésből szószokat készítenek (tabasco szósz); se nyersen, se szárítva nem fogyasztják. A tabasco szószt makaróniból készült ételekhez és pizzákon használják. Magas a növény díszítő értéke is, balkonokon, házikertben igazi különlegesség. Termései felállóak, sárgából pirosra érnek, 4-6 cm nagyságúak, kifejezetten csípősek, enyhén kesernyések.

Talajigény: Kedveli a morzsalékos, tápanyaggal jól ellátott talajokat. Fontos, hogy a talaj ne tömörödjön be, ezért érdemes néha meglazítani a talaját.

Fényigény: Fényigényes.

Vízigény: Vízigénye viszonylag nagy, gyakran, kisebb vízadagokkal öntözzük.

Hőigény: Érzékeny a szélsőséges időjárásra. A palántákat is csak akkor ültessük ki, ha nem fenyegetnek a tavaszi fagyok. Az ideális hőmérséklet számára 22-26 °C.

Tápanyagigény: Tápanyagigényes növény. Kedveli a tenyészidő előtti évben a tápanyagutánpótlást, de ha a tenyészidőszak folyamán tápanyaghiány mutatkozik, akkor érdemes sürgősen pótolni. Ha túl sok nitrogént kap, lerúgja a virágokat, a termést. Fontos neki a kálium a termésérés idején.

Betegségek, kártevők: Paprikaállományunkon megjelenhetnek az atkák, tripszek, levéltetvek. Kórokozók között fontos megemlítenünk a lisztharmatot és vírusos betegségeket. Ha az állományt gyommentesen tartjuk és odafigyelünk a nevelésére, akkor a betegségek, kártevők nagy része mellőzni fogja növényeinket.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100-150 cm 
Ajánlott sortáv: 130-050 cm
Ajánlott tőtáv: 50-70 cm
Kiültetés ideje: a tavaszi fagyok elmúltával (május eleje) 
Betakarítás: nyár közepétől késő őszig.
Termés: Termései felállóak, sárgából pirosra érnek, 4-6 cm nagyságúak, kifejezetten csípősek, enyhén kesernyések.

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!