Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Felhasználás: csemege
Termés mérete: óriás
Termés színe: sárga

Hasznos tanácsok videóban.

Capsicum 'Fehér özön' – Paprika

Ár:
1.290 Ft

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Zöldség palántáim a 2021-es szezonra elfogytak.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.190 Ft / db
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Capsicum 'Fehér özön' – Paprika főbb jellemző

 

Jellemzés: A paprika a burgonyafélék (Solanaceae) családjába tartozó fontos zöldségnövényünk. Hazánkban az egyik legfontosabb zöldségféle, hiszen a magyar konyha egyik fő alapanyaga. Magas a C-vitamintartalma, a víztartalma, viszont a kalóriatartalma rendkívül alacsony.

Javasolt végtagfájdalmak, fáradtság kezelésére. A ’Fehérözön’ fajta az egyik legszéleskörűbben alkalmazott fehér, tölteni való paprikafajta. Magyar nemesítésű, így kiválóan bírja a magyar klímaadottságokat. Húsa közepesen vastag, lédús, ízletes, ezért friss fogyasztásra is kiváló.

Termése felálló, sárgásfehér, hegyes végű, viszonylag nagy, kúp alakú. Kiválóan ellenáll a stressznek, ezért nagyon jó szabadföldi fajta. Fényhiányra nem érzékeny. Nagy előnye, hogy rezisztens dohánymozaik vírusra. Determinált növekedésű.

Talajigény: Kedveli a morzsalékos, tápanyaggal jól ellátott talajokat. Fontos, hogy a talaj ne tömörödjön be, ezért érdemes néha meglazítani a talaját.

Fényigény: Kifejezetten fényigényes. De jól bírja az enyhén félárnyékos körülményeket is, legalábbis a többi paprikafajtához képest. Természetesen a fényes nevelési hely az ideális.

Vízigény: Vízigénye viszonylag nagy, gyakran, kisebb vízadagokkal öntözzük.

Hőigény: Érzékeny a szélsőséges időjárásra. A palántákat is csak akkor ültessük ki, ha nem fenyegetnek a tavaszi fagyok. Az ideális hőmérséklet számára 22-26 °C.

Tápanyagigény: Tápanyagigényes növény. Kedveli a tenyészidő előtti évben a tápanyagutánpótlást, de ha a tenyészidőszak folyamán tápanyaghiány mutatkozik, akkor érdemes sürgősen pótolni. Ha túl sok nitrogént kap, lerúgja a virágokat, a termést. Fontos neki a kálium a termésérés idején.

Betegségek, kártevők: Paprikaállományunkon megjelenhetnek az atkák, tripszek, levéltetvek. Kórokozók között fontos megemlítenünk a lisztharmatot és vírusos betegségeket. Ha az állományt gyommentesen tartjuk és odafigyelünk a nevelésére, akkor a betegségek, kártevők nagy része mellőzni fogja növényeinket.  Dohánymozaik vírusra rezisztens.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 50-60 cm
Ajánlott sortáv: 60 cm
Ajánlott tőtáv: 50 cm
Kiültetés ideje: a tavaszi fagyok elmúltával (május eleje) 
Betakarítás: nyár közepétől késő őszig.
Termés: termései 10-15 cm, sárgásfehér, tölteni való paprika. Alakja kúp alakú, hegyes végű. Húsa középvastag, ízletes, édes. Tömege 60-70 gramm.

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!