Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

'Cabernet Franc' vörös borszőlő

6.490 Ft
Kiszerelés
Konténeres szőlő - oltvány
Menny.:db

A Cabernet Franc egy népszerű vörös borszőlő fajta, amely elegáns, gyümölcsös borok alapanyagaként ismert. Karakteres ízvilágával kiváló választás a borászatok számára.

A szabadgyökerű szőlőcsemetéket október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a szőlőcsemetét konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

Kedves Kertbarát Vásárlóm!

A szőlő nem csupán haszonnövény, hanem díszítő értéke mellett, kulturális jelentősége is van. Egy-egy szőlőtőkének minden kertben kell legyen helye.

Kertbaráti üdvözlettel: Megyeri Szabolcs

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A 'Cabernet Franc' vörös borszőlő főbb jellemzői:

A 'Cabernet Franc' egy jól ismert vörös borszőlő fajta. 1,5-2 méter magasra nő.

A szőlőszemek közepes méretűek, kék-fekete színűek, és egyedi ízvilágúak. A gyümölcsökből készült borok gyakran jellemezhetők fűszeres aromákkal, valamint piros bogyós gyümölcsök ízeivel. 

Közepes fényigényű növény, enyhe árnyékolást elvisel, de ez a termésmennyiséget kedvezőtlenül befolyásolja. 
Közepes vízigényű növény. Az egyre jellemzőbb hosszú, aszályos időszakok miatt a rendszeres öntözést meghálálja.
Jó víz- és levegőgazdálkodású, humuszban- és tápanyagban gazdag, középkötött talaj ideális a számára, de talaj iránt nem támaszt nagy igényeket. Gazdag termést megfelelően előkészített talajban fog nevelni.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5-2 m 
Termésérés: Október vége - November közepe
Fényigény: Magas
Vízigény: Közepes