Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Anemone blanda - Csinos szellőrózsa (színkeverék)

1.890 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A gumó körmérete: 5/6 cm
Virágszín: színkeverék

Virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig és augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a gumókat tél végétől nyár elejéig, és nyár végétől ősz végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Anemone blanda - Csinos szellőrózsa (színkeverék) főbb jellemző

 

Jellemzői: A tavasszal nyíló szellőrózsák között telt- és szimpla virágú fajtákat egyaránt találhatunk, azonban van néhány közös tulajdonságuk. Az erős leveleik sötétzöldek, bokros habitust kölcsönöznek a növénynek, mely már a virágzás előtt is nagy díszítőértékkel bír, melyet társításainkban is kihasználhatunk, hiszen virágzás előtt- és alatt is ideális szegélynövény.

Fontos tudni, hogy tejnedvet kiválasztó növények, így gondozásuk (elnyílt virágok lemetszése) során viseljünk kesztyűt és kerüljük a bőrrel való érintkezését. Az Anemone blanda egy alacsony színkeverék, amely halvány kék-, rózsaszín-, és fehér színeivel a tavaszi kert bájos foltját képezheti.

Levelei fogazottak, karéjosak, tenyeresen összetettek. Virágai kerekek, a szirmok lándzsa alakúak, a kög sárga, körülötte fehér folttal a szirmok alapi részén. Magasságuk 10-15 cm.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A szellőrózsák a nyári kert díszei. Közepes vagy alacsony termetük, bokros habitusuk és feltűnő, bájos virágai miatt igen könnyen elhelyezhető társításokban.

Az Anemone blanda egy alacsony szellőrózsa színkeverék, amely a tavaszi kertek egyik bájos tagja lehet. A 10-15 cm magas virágok kiválóan elhelyezhetők társításokban és szegélynövényként egyaránt.

Amennyiben társítja, ültesse mögé a nyári időszakban nyíló lila és kék szellőrózsákat, valamint a májusi virágzású lila-fehér Allium színkeveréket. A társítást egészítse ki jácintokkal, ezzel egy tavasztól egészen nyár közepéig virágzó társítás lehet az Öné.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Anemone ’Sylphide’ (lila)
Anemone ’Mr. Fokker’ (kék)
Hyacinthus ’Gipsy Queen’
Hyacinthus ’City of Harleem’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-15 cm
Ültetési tőtáv: 10 cm
Ültetési mélység: 3-5 cm
Virágzási idő: Március-Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert, sziklakert, szegély

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 10-30 cm (alacsony)
Virágszín: színkeverék
Virágzási idő: tavasszal

Videók