Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

'Amy' eper palánta

990 Ft

Nagyon korai érésű eper palánta

Szamóca (eper) palántáim egész évben rendelhetőek.

A kedvező árú, szabadgyökerű kiszerelést jellemzően tavasszal (március 1. - május 30.) és ősszel (szeptember 1. - november 30.) szállítom ki /időjárástól függően: 0 - 25 C fok között) és ültetheti el.

Védett tartalom
Ár: Kiszerelés: Kosárba
990 Ft
Szabadgyökerű
Menny.:
1.090 Ft
Konténeres
Menny.:

Hasznos tudnivalók

Az 'Amy' eper palánta főbb jellemző

 

Jellemzői: Az ’Amy’ szamóca egy korai érésű szamóca fajta. Levelei összetettek, fűrészes szélűek, középzöldek. A termés nagy, sötétpiros színű, kúp alakú és édes ízű, zamatos, magas cukortartalommal rendelkezik és az érésidő kései szakaszán sem törpül le a gyümölcsméret.

A fajta kaspóba, dézsába is ideális választás. Ha kaspóba telepítjük, hetente tápoldatozzuk! Felálló habitusú, ezáltal csak kevés levél ér le a talajra, és kevésbé jellemző az ezen az úton történő fertőzés.

A felálló levelek miatt a gyümölcsei jól láthatóak, a szedése egyszerű. Alkalmas friss fogyasztásra, konyhai feldolgozásra. Igen hidegtűrő fajta. Erős másodvirágzás jellemzi, amely virágok nagy részéből termést érlel.

Talajigény: Normál kerti talajra is telepíthető, de ideális számára a laza szerkezetű, enyhén savas kémhatású, tápanyagban gazdag talaj, mely kiszáradásra nem hajlamos.

Fény- és hőigény: Az egyszer, illetve folytontermő fajták fényigényesek, árnyékolásukat érdemes kerülni. Az ’Amy’ egy különösen hidegtűrő fajta.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, de száraz időszakokban rendszeres öntözést igényel, e nélkül hozama jelentősen csökkenhet.

Ültetési idő: Szabadgyökerű növényeket március-április, valamint október-november, míg konténeres növényeket márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is ültethetjük.

Gondozás: Az eper gondozása egyszerű feladat, ha a telepítést körültekintően végezzük. Ez kétféleképpen történhet, talajtakaró geotextil vagy szalma takarás alkalmazásával vagy ezek nélkül.

A telepítés esetében töveket 30-40 centiméteres tőtávra és ugyanennyi sortávra ültessük. A telepítés előtt érett komposztot vagy trágyát juttassunk ki a talajba, így megalapozva a gyors fejlődést és a bő termést.

A beállt állományban az elhalt leveleket távolítsuk el, valamint száraz időszakokban öntözzük. Mivel indáival terjed, ha nem szeretnénk, hogy kertünkben egyeduralkodó legyen, így ritkítsuk az állományt.

Kártevők, betegségek: Feltűnő gombás betegsége a szürkepenész (Botrytis), mely során a bogyók indulnak rothadásnak.A levélbetegségei a lisztharmat, a mikoszferellás, diplokarponos és cítiás levélfoltosság. Gyökérbetegségei a fitoftora, verticilliumos hervadás és fuzárium.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 25-30 cm
Sor- és tőtávolság: 30 x 40 cm
Termésérés: Május-Július
Vízigény: Közepes
Fény- és hőigény: Közepes
Termés felhasználhatósága: friss fogyasztás, konyhai feldolgozás

 

Védett tartalom

Paraméterek

Érési idő: korai
Kiszerelés Szabadgyökerű

Videók