Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Lomb színeződése: ősszel sárgára
Kifejlett magasság: 6-8 m

Hasznos tanácsok videóban.

Acer campestre 'Nanum' - Gömb koronájú juharfa

Ár:
19.990 Ft

(ejtsd: ácer kapesztre)

Szállítási méret: 180 cm magas törzse oltott díszfa
Kiszerelés: 10 literes faiskolai konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető

Díszfa méret
T180
Díszfa kiszerelés
K 10L
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
DOLCE VITAL Általános virágföld 40 liter DOLCE VITAL Általános virágföld 40 liter
2.890 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A 2014-es év „Év fája” díját is elnyerő Mezei juhar, latin nevén Acer campestre rendszertanilag a szappanfafélék (Sapindaceae) családjába sorolható. Az egész Európában előforduló, zömmel Közép- és Dél-Európában honos közepes termetű lombhullató díszfa, mely kedvező körülmények között akár a teljes kifejlett magasságát is elérheti, viszont kedvezőtlen helyzetben cserje nagyságú marad. Szabálytalan törzsén repedezett kérge pikkelyekben hámlik. Paraléces vesszőin az ötkaréjú levelek ősszel világossárga színbe borulnak. Szinte mindenhol megtalálható a sík vidékektől egészen a középhegységekig. A magashegységekben (pl. az Alpokban) már nem találkozhatunk vele, ennek az oka az, hogy melegigényes. Termőhelyi igényeit tekintve is rendkívül rugalmas. Jól viseli a téli fagyokat és a nyári hőséget is. Legeredményesebben a tápanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású talajokon fejlődik.  

Az alapfaj 'Nanum' fajtája alacsony törzsre oltott lapított gömbkoronájú díszfa. Díszítő értéke a korona formájában rejlik, ezzel nyújt szemet gyönyörködtető látványt és varázsolja hangulatossá kertünket. Kicsi, zárt lombkoronája tavasztól a zöld, ősszel pedig a sárga árnyalataiban díszíti kertünket, egészen addig, míg a tél be nem köszönt.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!