Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A Physocarpus opulifolius ’Diabolo’ a kertben

Megyeri Szabolcs
2014. 06. 27. 14:29:54

Ha a bangitalevelű hólyagvesszőre esett választásunk, a következő tanácsokat érdemes megfogadnunk.

A Physocarpus opulifolius ’Diabolo’ szereti a napfényt és a tápanyagban gazdag, nem túl száraz, de savanyú talajt. Gyengén fejlődik sekély, meszes talajon.

Ősszel is szépen mutat a Diabolo levele

Ősszel is szépen mutat a Diabolo levele

Ültessük társítva olyan cserjékkel, amelyekkel jól kiegészítik egymást színben és habitusban. Szoliterként is elhelyezhetjük kertünknek olyan zugába, amely mellett minden nap elhaladunk, így élvezhetjük növényünk szépségét. Vöröses levélzetét kihangsúlyozhatjuk azzal, ha üde, zöld lombú cserjét választunk mellé.

A Physocarpus opulifolius ’Diabolo’ Vöröslevelű hólyagvessző ültetése

A bangitalevelű hólyagvesszőt kora tavasztól egészen késő őszig ültethetjük, ha konténeres anyagról van szó. A cserép méretétől függően ássunk egy 40x40x40 vagy 60x60x60 cm-es gödröt. A gödör aljába tehetünk szerves trágyát, majd rá kis földet.

Physocarpus opulifolius ’Diabolo’ Vöröslevelű hólyagvessző kiszállítás után

Physocarpus opulifolius ’Diabolo’ Vöröslevelű hólyagvessző kiszállítás után

Helyezzük bele a növényt úgy, hogy a gyökérnyak egy szintben legyen a talajszinttel. A földet közben visszalapátoljuk, majd tömörítjük. Ezután már csak az alapos beöntözés van hátra. Növényünk 2-3 hét alatt meggyökeresedik. Tél beálltával sem kell féltenünk cserjénket, hiszen nem fagyérzékeny, télálló.

A vöröslevelű hólyagvessző levele közelről

A vöröslevelű hólyagvessző levele közelről

A ’Diabolo’ Vöröslevelű hólyagvessző gondozása

A bangitalevelű hólyagvessző elültetése után 2-3 hét alatt meggyökeresedik. Addig is gondozzuk, ügyeljünk arra, hogy elég tápanyagot és vizet kapjon. Ültetése utáni pár évben még fordítsunk rá nagyobb figyelmet, gyakori öntözésre van szüksége. Ritkítsuk alkalmanként a beállt növényeket visszavágva az idős ágakat a talaj szintjéig. Évente egyszer igényel alakító metszést kora tavasszal, és a rendszeres tápanyag utánpótlást se felejtsük el.

Hasznos volt a cikk? Kérem nyomjon egy Tetsziket.

További bejegyzéseimet itt olvashatja.

Ide kattintva megrendelheti a ’Diabolo’ Vöröslevelű hólyagvesszőt

Tartalomhoz tartozó címkék: cserje