Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A Húsos som ültetése

Megyeri Szabolcs
2014. 12. 16. 15:37:33

Mindenek előtt alaposan gondolja át a Húsos som helyét, mivel a 3-7 méter magasságot is elérheti az évek alatt. Ebből adódik, hogy nem célszerű ablakok vagy ajtók elé ültetni, mert a későbbikben zavarhatja a kilátást vagy a közlekedést. Ez a díszcserje napos, félárnyékos helyen érzi legjobban magát, árnyékos helyre ültetve arra kell számítani, hogy nem lesz termése.

A laza, jó vízáteresztésű talajokat kedveli, valamint a városi környezetet is jól viseli el. Kertészetemtől konténeres formában kapja meg a Húsos somot, ezáltal az első fagyok beköszöntéig bármikor elkezdheti az ültetést. Ajánlott kétszer akkora gödröt kiásni a cserjének, mint amekkora konténerben tőlünk megkapta. A gödröt töltse fel Dolce Vital földkeverékkel, mely a vegetációs idő alatt kellő mennyiségű tápanyaggal látja el a bokrot. Ezen kívül plusz tápanyagra nem lesz szükség, mivel azzal csak a cserje gyengülését fogja elérni.

Amennyiben az őszi hónapokban kívánja elültetni a cserjét, akkor ajánlott lombbal vagy szalmával betakarni a törzsét 30-40 cm-es magasságig, hogy ne fagyjon ki a növény. Beültetés után alaposan öntözze meg a bokrot, a gyökérképződés elősegítése érdekében. A som egy rendkívül igénytelen növény, ezért a továbbiakban sem lesz sok gondja vele, kártevőkkel, betegségekkel szemben ellenálló, tehát minden kertbarátnak jó szívvel ajánlom.

Tartalomhoz tartozó címkék: som