Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

A foltos árvacsalán (Lamium maculatum)

Megyeri Szabolcs
2015. 01. 05. 13:40:40

A foltos árvacsalán több szempontból ideális kerti évelő, egyes esetekben egyenesen kihagyhatatlan kiegészítője a birtoknak. A foltos árvacsalán ugyanis hamisítatlan vadvirág, mely hazánkban a természetben is megtalálható, réteken, utak mentén bukkanhatunk rá. Mivel a foltos árvacsalán honos növény Magyarországon, rendkívül jól alkalmazkodott a klímánkhoz, ezért gondozási igénye roppant alacsony, kimondottan igénytelen növényfajta.

További kedvező tulajdonsága, hogy elsőrangú talajtakaró növény, így parlagi kertrészek színesítésére az egyik legjobb alany. A foltos árvacsalán egyfajta szőnyeget képez a talajon, így a gyomokat is hathatósan kiszorítja, tehát a ritkábban használt, még nem művelés alá volt kerti területek fedésére különösen alkalmas. A foltos árvacsalán fényigénye alacsony, így árnyékban, félárnyékban lévő részeket is betelepíthetünk vele, akár lombos fák alá is ültethetjük, ahol más vegetáció csak nehezen élne meg.

A foltos árvacsalán rózsaszín változata, a Lamium maculatum 'Shell Pink' a természetben előforduló társainál magasabb esztétikai értéket képvisel, április környékén nyíló virágzata bájos rózsaszínben tündököl, így a tavaszi kert fő éke lehet. A foltos árvacsalán ára igencsak mérsékelt, így választásával egy költséghatékony, ám mégis átlagon felüli módon dekoratív vadvirághoz juthatunk választásával.

Tartalomhoz tartozó címkék: évelő növény