Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Zsákos kiszerelésű fűmagkeverék - Töltéskeverék - (20 kg)

Ár:
41.990 Ft

Négyzetméterenként 40-50 gramm fűmag kiszórása javasolt az egyöntetű és sűrű gyepfelület kialakításához, vagyis a 20 kg-os kiszerelés 400-500 négyzetméter bevetésére elegendő mennyiség.

 

Összetétel:
Angol perje 40 %
Vörös csenkesz 30 %
Nádképű csenkesz 20 %
Felemáslevelű csenkesz 10%

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Fű telepítése 10 lépésben

 

Az Ön kertje pihenésének, kikapcsolódásának legfőbb helyszíne. Gyönyörű fái, cserjéi, virágágyásai között szemet üdítő látványt nyújt egy szép, egészséges gyepfelület. A gyepfelület létesítésének egyik, és leggyakoribb módja a fűmagvetés.
Hogy sikeres legyen kertjének gyepesítése, fogadja meg tanácsainkat!

 

1. Legelőször tervezze meg, hogy kertjének mely részén szeretne gyepfelületet létesíteni! Mérje fel kertjének adottságait! Mindenképp vegye figyelembe, hogy milyen igénybevételre szánja ezt a területet. Sétálni szeretne rajta? Gyönyörködni a gyepfelület üde zöldjében? Gyermekei játszóterülete lenne Vagy esetleg sportolna is?

 

2. Fontos, hogy kiszámolja, milyen mennyiségű fűmagra lesz szüksége, és ennek beszerzése milyen költséggel jár. Ügyelnie kell arra is, hogy milyen minőségű, és milyen fajkeverékekből álló fűmagot szerez be. Mindenképp a megtervezett célnak legmegfelelőbbet válassza ki!

 

3. Határozza el, hogy mikor veti el a fűmagot! Legmegfelelőbb időszak a fűmagvetésre a tavasz (április 20 előtt) és az ősz (augusztus 20 után). Ennek oka, hogy ezekben az időszakokban gyakori, de nem túl nagy mennyiségű esőzésre számíthatunk. Ha Ön folyamatosan tudja öntözni a területet, akkor az év bármely fagymentes időszakában vethet fűmagot. Egészen késő ősszel is vethet, (ezt tél alá vetésnek nevezzük). Ilyenkor a magvak a telet a talajban töltik el, és csak tavasszal csíráznak.

 

4. A fűmagvetésre szánt területet elő kell készíteni a magvetéshez. Ennek első lépése a durva tereprendezés, mely a terület megtisztításából, a terep- és lejtésviszonyok kialakításából, a vízelvezetés megoldásából, és a megfelelő talajszerkezet és tápanyagtartalom kialakításából áll.

 

5. Ön a finom tereprendezés során fogja kialakítani a felület végső felszínét, és a felső talajréteg szerkezetét. A vízelvezetési, és használati célok miatt bogárhátúra kell alakítania a felszínt.

 

6. A magágyat is fontos kialakítania, - ez a talaj felső, 2-3 cm- es rétege lesz. Itt helyezkednek el a magvak. Ez a réteg apró-morzsás szerkezetű legyen, kavicsokat, talajrögöket ne tartalmazzon! Tehát alaposan gereblyézze el többször is a területet!

 

7. Az elmunkálás után mindenképp tömörítse a talajt! Ehhez hengert használjon!

 

8. Mindezek után Ön hozzákezdhet a fűmag elvetéséhez. Szeles, csapadékos időben ne vessen fűmagot! Magvetéskor 20- 40 g fűmag (keveréktől függően) kerüljön 1m²-re. Ügyeljen arra is, hogy egyenletesen vesse a magokat!

 

9. A magvetés után a fűmagvakat még be kell dolgoznia a talajba, és célszerű kevés takarófölddel borítania a vetést. A magvak 0,5 - 1,5 cm mélyre kerüljenek! A bedolgozás gereblyével a legcélszerűbb. Sajnos, a taposással, hengerezéssel elérhető takarás nagyon sekély, nem védi meg a kis csíranövényt a kiszáradástól. Bedolgozás után még legalább kétszer tömörítse a talajt kézi hengerrel!

 

10. Nagyon fontos beöntöznie magvetését! Ezt nevezzük kelesztő öntözésnek. Ügyeljen arra, hogy az öntözővíz lassan, finoman porlasztva érkezzen a területre! Kis adagokban, akár naponta többször is öntözze meg a friss vetést!