Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Rosa 'Rosa viridiflora' - zöld - történelmi - china rózsa

8.290 Ft

Kiszerelés:

  • 2 literes faiskolai konténerben megnevelt 1 éves begyökeresedett rózsatő
  • 6 literes faiskolai konténerben megnevelt 2 éves begyökeresedett rózsatő
  • 6 literes cserépbe beültetett, 3 éves magastörzsű rózsafa (90cm)

Milyen állapotban szállítjuk ki Önnek megrendelt rózsáit

Védett tartalom
Ár: Kiszerelés: Kosárba
8.290 Ft
2 literes cserépben megnevelt, 1 éves cserepes rózsatő
Menny.:
10.590 Ft
6 literes cserépbe beültetett, 2 éves rózsatő
Menny.:
15.590 Ft
6 literes cserépbe beültetett, 3 éves magastörzsű rózsafa (90cm)
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A ’Rosa viridiflora’ az „Old Blush” kínai rózsa mutációja. Az egyik legszokatlanabb rózsa, amit úgyis emlegetnek, mint „ a rózsák világának csúnyácska kuriózuma”. Akik azonban éppen a különlegességeket kedvelik, azokat elbűvöli.

Egyes feltételezések szerint már 1743 óta termesztik, mások szerint 1827-ben jelent meg az amerikai John Smith faiskolájában. A harmadik elképzelés, hogy 1833 körül hozták létre Charlestonban, Dél-Karolinában, 1837-ben onnan érkezett az angliai Thomas Rivershez és végül 1845-ben az angol Bembridge & Harrison cég kezdte forgalmazni. Franciaországban Pierre Guillot vezette be 1855-ben Rosa viridiflora néven.

A kb. 60-120 cm magas és 90 cm széles bokra lassan növő, hajtásai kevés tüskével rendelkeznek, lombozata világos zöld színű, a fiatal leveleken egy árnyalatnyi vörössel. Érdekessége, hogy mutáció következtében tulajdonképpen nincs virágja, ill. amit annak nevezünk azok a csészelevelek. A zöld rózsa bimbói úgy néznek ki, mint bármely más rózsáé, de amikor kinyílik, a szirmok, porzók hiányoznak. A közepes méretű, többnyire fürtökben, esetenként egyenként, júniustól ismétlődően nyíló, tartós, rojtos „virágok”, előbb almazöldek, finom vöröses csíkokkal, majd réz árnyalatúra, később vörösesbarnára színeződnek. A virág enyhén borsos, fűszeres illatú. 

Szereti a napos helyet, de a részleges árnyékot is elviseli. Talajban az átlagos, üde, jó vízelvezetésűt kedveli, de rosszabb talajokon is megél. Betegségekkel szemben ellenálló. Az elhalt vesszőket bármikor levághatjuk, a főbb metszést, - amikor a növényt a kívánt magasságúra és szélességűre formáljuk - ősszel végezzük.

Felhasználható szoliterként, évelőágyakban szinte bármilyen kombinációban, mivel inkább kiegészítő, mint központi szerep betöltésére alkalmas, nem feltűnő volta miatt. Dézsában is tartható. Vágott virágként nyári csokrokhoz, virágdíszekhez jó alapanyag a virágkötészetben.

Paraméterek

Illat: nem illatos rózsa
Magasság: 60-120 cm
Virágméret: S (1-4 cm)
Virágszín: zöld