Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Rosa 'Persian Sun™' - narancssárga - virágágyi floribunda rózsa

7.390 Ft

Kiszerelés:

  • 2 literes faiskolai konténerben megnevelt 1 éves begyökeresedett rózsatő
  • 6 literes faiskolai konténerben megnevelt 2 éves begyökeresedett rózsatő
  • 6 literes cserépbe beültetett, 3 éves magastörzsű rózsafa (90cm)

Milyen állapotban szállítjuk ki Önnek megrendelt rózsáit

Védett tartalom
Ár: Kiszerelés: Kosárba
7.390 Ft
2 literes cserépben megnevelt, 1 éves cserepes rózsatő
Menny.:
11.790 Ft
6 literes cserépbe beültetett, 2 éves rózsatő
Menny.:
17.990 Ft
6 literes cserépbe beültetett, 3 éves magastörzsű rózsafa (90cm)
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A rózsák igen népes táborának egyik csoportját a tea- és polyantha rózsák keresztezésével létrehozott floribunda rózsák alkotják. Már az elnevezés igen sokatmondó, a latin eredetű floribunda kifejezés ui. sokvirágút jelent, ami bőséges, szinte folyamatos virágzásukra utal.

A tearózsáknál jellemzően alacsonyabbak, bokrosabbak, de kevésbé dúsak és szereteágazóak, mint a polyanthák. Felálló ágaikon egyszerű, féltelt vagy tömvetelt virágaik nagy bogas virágzatban nyílnak, melyek 3-25 virágból állhatnak, s noha a tearózsáknál kisebbek (kb. 4-9 cm), a csokros megjelenés miatt látványosabbak. Télállóságuk, esővel, betegségekkel szembeni toleranciájuk kiváló. Könnyen nevelhetőek, szinte fagyokig virágoznak és talán egyik csoportban sem található ennyiféle színű, legalábbis a világos, a pasztell színeket illetően mindenképpen a leggazdagabbak. Népszerűségük töretlen, szívesen telepítik őket parkokba, tereprendezési területek díszítésére, irodaházak közelébe, konténerekbe, és nem utolsó sorban a kertekbe.

A ’Persian Sun’ a nyolc fajtából álló Persica Roses® kollekció egyike. Azontúl, hogy floribunda rózsa a Hulthemia persica hibridje. Az Irak, Irán és Közép-Ázsia sivatagos, sztyeppés területein élő vadrózsa, - melynek jellegzetes vonása a szirmok tövén található sötét folt – szépsége jelenik meg benne.

Nemesítője a belga, Martin Vissers 2010-ben mutatta be és 2015-ben vezették be Hollandiában.

Egyszerű, dupla, lapos, 4-8 sziromból álló, enyhén illatos, narancsos-barack színű, barnásvörös középpontú, aranysárga porzójú virágait - melyek a fényes, sötétzöld lombozattal festői látványt nyújtanak - júniustól októberig bontja.

Napos helyet és jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajt kedvel.

Paraméterek

Illat: diszkrét illatú rózsa - barack aromájú
Magasság: 60-70 cm
Virágméret: M (4-7 cm)
Virágszín: narancssárga