Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Rosa hybrida 'Seafoam' – Rózsa

Ár:
1.990 Ft

Szállítási magasság: évszaktól függően 20-70 cm magas
Kiszerelés: 1,5-3 literes kertészeti konténerben
Ültethető: február végétől november végéig

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Rosa hybrida 'Seafoam' – Rózsa főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Seafoam’ rózsa egy alacsony rózsafajta, melyet virágágyi- és talajtakaró rózsák közé egyaránt sorolnak, ennek oka, hogy magassága maximum 0,8 méter, viszont oldalsó kiterjedése akár 1-1,2 méter is lehet, így talajtakaró funkciót is betölthet.

Ágrendszere filigrán, vékony ágakon apró, sötétzöld levelek díszlenek. Kifejlett méretéből adódóan nagyobb méretű cserépben, dézsában is nevelhető. A ’Seafoam’ fajta telt, fehér virágai 2-2,5 centiméter átmérőjűek, nyár elejétől egészen az első fagyokig díszítenek, így egy jól remontáló fajta. A virágok nem illatosak.

Virágzási idő: Júniustól - Októberig

Talaj- és tápanyagigény: Jó szerkezetű, pangó vízre nem hajlamos talaj ideális a számára. Ha pangó víz nem károsítja a legtöbb talajtípuson sikerrel nevelhetők. Nagy tápanyagigényű növény.

Fényigény: Nagy fényigényű növény. Naponta legalább 5-6 óra megvilágítást igényel.

Vízigény: Kis vízigényű növény, öntözése csak szélsőségesen száraz időjárás esetén szükséges.

Gondozás: Gondozásuk az év közbeni öntözésből, tápanyag kijuttatásból, valamint a metszésből áll. A metszés ideje tavasszal lombfakadás előtt, vagy ősszel a lombhullást követően van. Ekkor néhány centiméteres magasságig visszametszhetjük a vesszőket, ugyanis az ez után fejlődő új hatásokon hoz majd virágot.

Ha cserépben neveljük, akkor a szabadban teleltessük, a cserepet vigyük szélvédett helyre és burkoljuk be, a földre szórjunk mulcsot, így elkerülhető, hogy a gyökerek átfagyjanak és a növény elpusztuljon. 

Társítás: A rózsák társítása fontos szerepet tölt be a kert arculatának meghatározásában, ennek oka az, hogy a rózsák jellemzően későn hajtanak ki, majd ezt követően nem folyamatosan, hanem kisebb-nagyobb időközönként hoznak virágot.

Ezekben a virág nélküli időszakokban kap fontos szerepet a megfelelő társításuk, mely során olyan növényekkel kombináljuk őket, amelyek a rózsák kihajtása, virágzása előtt és után díszítenek. A ’Seafoam’ fajta virágzása alatt tényleg a tajtékra emlékeztet, hiszen a telt, nagy tömegben nyíló virágok mellett a leveleket alig lehet észrevenni.

Társítása során erre a „habos” hatásra erősíthetünk rá. Előterébe telepítsük a bársonyos levélzetű, rózsaszín virágú gyapjas tisztesfüvet, vagy ismertebb néven nyuszifület (Stachys byzantina), valamint lila virágzatú ’Walker’s Low’ kerti macskamentát, mely kellemes illatot áraszt, amikor süti a nap.

A háttérbe válasszunk sárga, tömvetelt virágú ’The Pilgrim’ romantikus, angol rózsát, valamint színerősségben hozzá hasonló, de rózsaszín árnyalatú ’Diadal’ nosztalgia rózsát. Így a társításban szereplő három rózsa nem csak virágszínben, hanem formában is eltérő lesz.

A társítást érdemes kiegészíteni a tavasz végén, nyár elején virágzó ’Karl Rosenfield’ bazsarózsával, mely fokozatosan adja át a színteret a rózsák számára.

Társításra javasolt növényfajták:

Stachys byzantina - Rózsaszín gyapjas tisztesfű
Nepeta 'Walker's Low' – Kerti macskamenta
Rosa ’The Pilgrim’ – Romantikus angol rózsa
Rosa ’Diadal’- Nosztalgia rózsa
Paeonia lactiflora 'Karl Rosenfield' – Bazsarózsa

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,5-0,8 m
Ültetési tőtáv: 0,6 - 0,9 m
Virágzási idő: Június - Szeptember
Tápanyagigény: Nagy tápanyagigényű
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű

Felhasználási terület: virágágyak, rózsakertek, vegyes társítások, előkertek, falak, kerítések elé, alacsony szegély, talajtakarás

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!