Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Rosa 'Belle de Crécy' - lila - történelmi - gallica rózsa

4.690 Ft

Kiszerelés:

  • 2 literes faiskolai konténerben megnevelt 1 éves begyökeresedett rózsatő
  • 6 literes faiskolai konténerben megnevelt 2 éves begyökeresedett rózsatő
  • 6 literes cserépbe beültetett, 3 éves magastörzsű rózsafa (90cm)

Milyen állapotban szállítjuk ki Önnek megrendelt rózsáit

Védett tartalom
Ár: Kiszerelés: Kosárba
4.690 Ft
2 literes cserépben megnevelt, 1 éves cserepes rózsatő
Menny.:
6.590 Ft
6 literes cserépbe beültetett, 2 éves rózsatő
Menny.:
11.690 Ft
6 literes cserépbe beültetett, 3 éves magastörzsű rózsafa (90cm)
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A ’Belle de Crécy” az un. gallika rózsák csoportjába tartozik, melyek zömmel Franciaországban jöttek létre a XIX. században. A források eltérőek a keletkezési évét tekintve, általában 1829-re datálják, nemesítője pedig az a Pierre Jean Louis Roëser volt, aki Crécy-en-Brie-ben (ma: Crécy-la-Chapelle) kertészként és amatőr rózsanemesítőként tevékenykedett, faiskolájában 10 000 rózsa volt 1500 fajtából. Egyes feltételezések szerint a "Belle" (Szép) a közelben lévő Madame de Pompoadour kastélyra utal. Más néven is ismert: „Le Météore”, „Météore” vagy „Météor”.

Az egyik legjobb gallika fajta, könnyen virágzik, elviseli a szeszélyes telet és a száraz, forró nyarat is, nagyon szívós, betegségekkel szemben ellenálló, sovány talajon is megél. Kezdőknek is ajánlott, jó kerti rózsa.

Növekedési erélye erős, bokra kb. 120 cm magasra és 100 cm szélesre nő, szárai szinte tövis nélküliek, lombozata közepes méretű, laza. Levelei a gallika rózsákra jellemzően olajzöldek, kékes árnyalattal, mattok.

Június végétől július végéig nyíló számtalan, közepestől nagyig terjedő, rozettás, teljesen telt, jól formált, intenzív édes illatú virágai rendkívül változékony színűek. A bimbó előbb sötétrózsaszín, majd lilás, a nyílás folyamán pedig a mélyrózsaszíntől a kékeslilán át a levendulaszürkéig színeződnek a virágok. Mondhatni, a „Belle de Crécy” a változó színek és árnyalatok egyedi látványosságát nyújtja.

Metszeni virágzás után kell. 

Alkalmas szoliternek, csoportos ültetésre vagy sövénynek.

 

Paraméterek

Illat: intenzív illatú rózsa - damaszkuszi aromájú
Magasság: 90-215 cm
Virágméret: M (4-7 cm)
Virágszín: lila