Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Magvetés kezdete

Megyeri Szabolcs

A magvetés ideje jellemzően a tavasz eleje, de számos zöldségfélét a későbbiekben is lehet vetni, így a magvetés az egész tenyészidényben kiválthatja a palánták vásárlását és ültetését. Olvasson tovább, ismerje meg a magvetés előnyeit és folyamatát!

Zöldség vetőmagok kaphatók a Megyeri kertészetben!

Gyakran teszik fel a kérdést a hobbikertészek, házi veteményezők, hogy mik az előnyei a magvetésnek? Megpróbálok röviden választ adni:

- A magvetéssel már rögtön a tél vége után, a tavasz korai szakaszában elkezdhető egyes zöldségfélék termesztése.

- A magvetés egyszerű, hiszen csupán palántázóedény, termőföld, és magok szükségesek hozzá.

- A magvetés kifejezetten költséghatékony, mivel a vetőmagok ára kedvezőbb a "kész" palántákénál, a magvetés kellékei pedig szintén filléresek, a palántázóedény lehet például házi készítésű is!

- A magok választéka jellemzően szélesebb, mint a palántáké, így aki a magvetést választja, nagyobb választékból válogathat.

- A magvetéssel Ön a zöldségeket egészen "születésüktől" fogva gondozhatja, így garantálhatja, hogy terményei vegyszermentesek, akár bio minőségűek legyenek.

- A magvetés kényelmesen elvégezhető művelet, akár balkonján, ablakpárkányain elhelyezett dézsákba, virágládákba is vethet zöldségeket!

- A minőségi vetőmagokból életerős, a betegségekkel szemben ellenálló, gazdag hozamot ígérő zöldségek nevelhetők!

 

Zöldség vetőmagok széles választéka kertészetemben!

 

A magvetés folyamata nagyon egyszerű, szó szerint akár gyermekjáték is lehet, hiszen a kicsik is élvezni szokták az apró magok elültetését, és élvezettel figyelik a kis növénykék előbújását, cseperedését. Természetesen a zöldségtermesztés inkább a felnőtteknek való elfoglaltság, mely a pár egyszerű szabály betartásával sikerélményt adó, vonzó elfoglaltság lesz! Ismerje meg röviden a magvetés, palántanevelés lépéseit:

1. Szerezzen be minőségi, ellenőrzött forrásból származó vetőanyagot. Kerülje az akciós, láthatóan régi, nagyáruházi vetőmagokat, válassza az ismert márkákat, figyeljen a frissességre!

2. Készítsen elő friss termőföldet, lehetőleg ne kerti talajt, abban ugyanis gyomok kezdeményei, vagy kártevő rovarok lehetnek. Használjon zsákos termőföldet, általános virágföldet.

3. Biztosítson megfelelő mennyiségű palántázóedényt. Ez lehet bolti palántázó tálca, de használhat tejfölös poharat, toalettpapír gurigát, egyéb kisméretű edényeket. Hasznos, ha a keltető alja lyukas, így a felesleges víz távozhat.

4. Az edényekbe halmozzon földet, majd az adott zöldség igényeinek megfelelően ültesse el a magokat (az ültetési mélységet, magmennyiséget és egyéb információkat mindig megtalálja a magok csomagolásán).

5. A palántázó edényeket állítsa meleg, napfényes helyre, szükség esetén az edényt fedje le átlátszó fóliával, hogy a talaj felmelegedjen. Az ültetvényt rendszeresen öntözze. Mikor a magoncok kihajtottak, és már 3-4 levelet növesztettek, kiültetheti őket a konyhakertbe!

Kedvet kapott a magvetéshez, házi palánta neveléshez?

Kertészeti webáruházamból kényelmesen, egyszerűen rendelhet minőségi vetőmagokat!

 

Vetőmag vásárláshoz KATTINTSON IDE!

Tartalomhoz tartozó címkék: vetőmag