Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

NATURA Vízelvezető réteg emelt ágyásokra (70 liter)

8.790 Ft
Menny.:db

Emelt ágyások alsó rétegére lett kifejlesztve, amely egy mechanikusan aprított természetes faanyagból álló vastag szerkezet. Ez a réteg kifejezetten úgy van megtervezve, hogy elősegítse a víz és a levegő áteresztését.

A szerkezet képes a felesleges víz elvezetésére, ami megakadályozza a növények túlöntözését és a gyökérrothadást, miközben biztosítja a gyökerek számára a szükséges levegőellátást. Ez a tulajdonság esszenciális a növények egészséges növekedése és fejlődése szempontjából, különösen az emelt ágyásokban, ahol a vízelvezetés és a levegőztetés kulcsfontosságú.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A NATURA Vízelvezető réteg egy speciálisan kialakított alsó réteg az emelt ágyások számára, amelyet kifejezetten azzal a céllal terveztek, hogy megfelelő víz- és levegőáteresztő képességet biztosítson a növények számára. Az alsó réteg vastag szerkezete mechanikusan aprított természetes faanyagból készül, ami biztosítja a szükséges stabilitást és porozitást.

A termék kulcsfontosságú szerepet tölt be az emelt ágyások hatékony működésében. A vastag, természetes faanyagból készült szerkezet elősegíti a víz elvezetését, megakadályozva ezzel a víz felgyülemlését, ami gyakran vezet a gyökérrothadáshoz. Ez a tulajdonság különösen fontos az olyan területeken, ahol magas a csapadékmennyiség, vagy ahol a talaj nem képes elegendő vízelvezetést biztosítani.

Emellett a termék struktúrája lehetővé teszi a levegő áramlását az alsó rétegekben, ami elengedhetetlen a gyökerek egészséges fejlődéséhez. A levegő jelenléte a talajban növeli a mikrobiális aktivitást, ami hozzájárul a talaj tápanyag-gazdagabbá válásához, és segíti a növények tápanyagfelvételét.

Összességében ez az alsó réteg kiváló választás azok számára, akik emelt ágyásokat használnak a kertészkedéshez. A mechanikusan aprított természetes faanyag biztosítja a vízelvezetés és a levegőztetés ideális egyensúlyát, ami elősegíti a növények egészséges növekedését és fejlődését. Ezáltal az emelt ágyások sokkal hatékonyabbá és fenntarthatóbbá válnak a kertészkedés során.