Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Kajszibarack a kertben!

2017. 06. 11. 17:40:48

A kajszibarack őshazája a távol-kelet, nálunk mégis régi, hagyományos magyar gyümölcsként ismert, aminek egyszerűen az az oka, hogy ez a gyümölcs már bő fél évezrede termesztésben van Magyarországon. A honi klíma tökéletesen megfelel a sárga-, vagy népszerűbb nevén kajszibaracknak, viszonylag alacsony igényei pedig lehetővé teszik, hogy az átlagos kiskertben probléma nélkül gondozhassuk. A kajszi fajták fagyállósága kifejezetten jó, talaj-, és vízigényük mérsékelt, kezdő gyümölcstermelő hobbikertészek is gond nélkül boldogulnak vele. A kajszibarack a gyümölcsfák többségéhez hasonlóan fogékony egyes növénybetegségekre, ám a kockázatok csökkenthetők minőségi, ellenálló facsemete választásával (kertészetemből csak ilyeneket rendelhet!) és ültetésével, de a már kialakult betegségekre is széleskörűen kaphatóak jól bevált permetszerek. A kajszibarack esetében fontos a megfelelő tápanyag utánpótlás, kellő mennyiségű és összetételű trágya adagolásával kiemelkedő terméshozam érhető el még kiskerti körülmények között is. A tapasztalatlanabb kertészkedők lehetőleg az oltott csemetéket válasszák, melyekkel a növényvédelmi feladatok minimalizálhatóak.

 

kajszibarack csemete vásárlás

 

Kajszibarack fajták! A kajszibarack szó nem egy bizonyos gyümölcsfát jelöl, a sárgabaracknak számos kisebb-nagyobb mértékben eltérő változata létezik. Egyes típusok gyümölcse inkább ipari feldolgozásra alkalmas, léteznek korán és későn érő fajták, vagy éppen a betegségekkel szemben fokozottabban ellenálló változatok. A hagyományos magyar fajtákat az egész világon elismerik és becsben tartják, a nevesebbek közé tartozik a Ceglédi arany, a Gönczi magyar, vagy a Pannónia kajszi, melyeket természetesen megtalál kertészetemben!

A kajszibarack tipikus nyári gyümölcs, a legtöbb fajta július folyamán szüretelhető. A friss barack nyersen is kiváló, de remek alapanyaga lehet süteményeknek, tortáknak, gyümölcssalátáknak, pudingoknak, ivóleveknek, vagy éppen lekvároknak!

Kertészetemben a legkiválóbb oltott kajszi csemetéket 

és a hagyományos, jól bevált magyar fajtákat is megtalálja! 

Kajszibarack facsemete rendeléséért KATTINTSON IDE!

Tetszett a cikk? Kérem nyomjon egy Tetsziket, hogy ismerősei is hozzájuthassanak a hasznos információkhoz.
Ha kérdése lenne, kérem vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal ITT.

Tartalomhoz tartozó címkék: kajszibarack