Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Young Generation – 'Nützlingsweide' (méhlegelő csomag)

8.290 Ft

Csomagolt mennyiség: 80 db /csomag
A hagyma körmérete : 5-7 cm
Virágszín: mix

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Young Generation – 'Nützlingsweide' (méhlegelő csomag) főbb jellemző

 

Jellemzői: A tavaszi hagymás dísznövények igazán színgazdag látványt teremtenek a kertben. Az alacsony termetűeket nem csak virágágyásokban, de balkonokon is alkalmazhatjuk. Több fajta kiváló arra, hogy mindezeken a tulajdonságokon túl méhlegelőként is hasznosuljon.

A 80 hagymából álló 'Nützlingsweide' méhlegelő csomagban található fajták kifejlett magassága 10-20 cm, és megtalálhatók benne a kék puskinvirágok (15 db), a széleslevelű gyöngyikék (15 db), a színátmenetes ’Whitewell Purple’ krókuszok (10 db), a Tulipa saxatilis (10 db), a hófény (15 db) és a kistermetű Anemone blanda gumói is (10 db). Együttesen vidám, feltűnő tavaszi hangulatot teremtenek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A 'Nützlingsweide' méhlegelő keverék egy tavasszal virágzó, 10-20 cm magasságot elérő hagymás dísznövénykeverék, amelyben megtalálhatók a kék puskinvirágok, a széleslevelű gyöngyikék, a ’Whitewell Purple’ krókuszok, a Tulipa saxatilis hagymái, az Anemone blanda gumói és a hófény is.

Ezekkel egy igen szín és formagazdag fajkeveréket ültethet el kertjében vagy balkonján, amelyek vonzzák a rovarokat. Ha társításban helyezi el őket, akkor a társítás elülső részére ültesse a hagymás mixet, mögöttük kapjanak helyet a kék íriszek, amelyek júniusban virágoznak, valamint az áprilisi virágzású, magasabb termetű tulipánok és nárciszok.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Iris hollandica ’Purple Sensation’
Iris hollandica ’Blue Magic’
Tulipa ’Ice Cream’
Tulipa ’Harbor Light’
Narcissus ’Orange Juice’
Narcissus ’Jimmy’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-20 cm
Ültetési tőtáv: 10 cm
Ültetési mélység: 10 cm
Virágzási idő: Március-Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert

 

Védett tartalom