Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Young Generation – 'Kästen & Kübel' (cserép-balkonláda csomag)

Ár:
8.190 Ft

Csomagolt mennyiség: 40 db /csomag
A hagyma körmérete : 10-14 cm
Virágszín: mix

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Menny.:db

Hasznos tudnivalók

A Young Generation – 'Kästen & Kübel' (cserép-balkonláda csomag) főbb jellemző

 

Jellemzői: A nárciszok (Narcissus) a citromsárga, fehér és narancs árnyalatokat felvonultató közkedvelt hagymások, melyek nélkül szinte elképzelhetetlen a tavaszi kert. A tulipánok (Tulipa) végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport.

Mivel a két nemzetség virágzása közel azonos, ezért gyakran alkalmazzák őket együtt. A 40 hagymából álló hagymacsomagban két tulipán és 2 nárciszfajta található, amelyek kifejlett magassága 20-50 cm.

A ’Van Eijk’ (10 db) és a ’Mystic Van Eijk’ (10 db) tulipánok a rózsaszín és a lila, míg a ’Hawera’ (10 db) és a ’Falconet’ (10 db) nárciszok a citromsárga színeket biztosítják a kertben.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A nárciszok képviselik a kertben a tavaszi sárga és fehér virágpompát. Kecses habitusuk, dekoratív virágaik remekül beilleszthetők a tavaszi kertbe. A nárciszok remekül kiegészíthetők a velük együtt virágzó tulipánokkal.

A 'Kästen & Kübel' csomagban egyaránt megtalálhatók a sárga nárciszok (’Howera’ és ’Falconet’ fajták), valamint a színpompás rózsaszín és lila árnyalatú tulipánok is (’Van Eijk’ és ’Mystic Van Eijk’ fajták).

A fajtakeverék áprilisban és májusban virágzik, a 20 -50 cm-es magasságot ér el, ezért alkalmas balkonon való nevelésre is, de társítani is könnyen lehet.

Ebben az esetben ültessen a fajtamix elé alacsony termetű hagymás növényeket, mint a puskinvirág, vagy a krókuszok, de bátran választhatja az ugyancsak kora tavaszi virágzású hóvirágokat és a hófényt, vagy a tőzikét is.

Az összeültetés jácintokkal is kiegészíthető. Ezzel egy tél végétől egészen májusig virágzó társítás lehet az Öné.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Puschkinia scilloides
Galanthus 'Flore Pleno' – Hóvirág
Galanthus woronowii – Hóvirág
Chionodoxa luciliae
Leucojum aestivum – Tőzike
Hyacinthus ’Fondant’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-50 cm
Ültetési tőtáv: 10-12 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert

 

Védett tartalom