Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Young Generation – Cyclamen hederifolium

3.390 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db /csomag
A hagyma körmérete : 30-35 cm
Virágszín: rózsaszín

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Young Generation – Cyclamen hederifolium főbb jellemző

 

Jellemzői: A Cyclamen hederifolium egy alacsony termetű, őszi virágzású gumós évelő dísznövény. Levelei vastagok, bőrneműek, márványos díszítésűek.

Virágszára kiemelkedik a levelek közül, virágai magánosan állnak, színük lilás rózsaszín, kissé bókoló. Levelei a téli időszakban nem húzódnak vissza, csak tavasszal, így egész télen díszítik a kertet.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, kisebb árnyékolás mellett, félárnyékban jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A borostyánlevelű ciklámen egy kistermetű, ősszel virágzó évelő, amelynek kifejlett korában magassága nem haladja meg a 10-20 cm-t. Bőrnemű, márványozott levelei csak tavasszal húzódnak vissza. Virágai magánosan állnak, lilás rózsaszínűek és bókolók.

Mivel ősszel virágzik, ezért a tavaszi és nyári virágpompa után az őszi kertet teheti díszessé. Ha társítja, akkor ültesse tele a kertet tulipánokkal és nárciszokkal, melyek előtt kapjon helyet a kisebb termetű jácint.

Az összeültetésben kapjanak szerepet a nyári hagymások is, mint a liliomok és a koronás szellőrózsák. Az ő díszüket veheti át ősszel a borostyánlevelű ciklámen.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Shirley’
Tulipa ’Queensland’
Narcissus ’Lemon Beauty’
Hyacinthus ’Fondant’
Lilium candidum
Anemone ’Mr. Fokker’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-20 cm
Ültetési tőtáv: 15-20 cm
Ültetési mélység: 10 cm
Virágzási idő: Október-November
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: kis gondozási igényű kert, évelőkert, balkon, őszi kert, szegély

 

Védett tartalom