Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Hazai földben termesztett növények
Képet küldünk, mielőtt kiszállítjuk
Segítünk a nyugdíjasoknak is!

Young Generation – Allium 'Mount Everest'

3.390 Ft
Menny.:db

Csomagolt mennyiség: 1 db /csomag
A hagyma körmérete : 24/+ cm
Virágszín: fehér

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Young Generation – Allium 'Mount Everest' főbb jellemző

 

Jellemzői: Az Allium ’Mount Everest’ egy 60-90 cm magas hagymás növény, amely májusban és júniusban virágzik. A magas virágzati száron hatalmas, krémfehér fejecskevirágzatba rendeződve nyílnak az apró, csillagalakú virágok. A virágzati szár erős, szélnek ellenálló.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A díszhagymák a kora nyári kert erőteljes színű tagjai, amelyek gyakran kifejezetten magas méretükkel szoliterként is mutatósok, de társításban elhelyezve hátteret biztosíthat az előtte helyet foglaló egyéb hagymás növényeknek.

A ’Mount Everest’ díszhagyma 60-90 cm magasságot ér el, hatalmas fejecskevirágzata gömbölyű, krémszínű. Társításban elhelyezve ültesse mögé a nagyobb termetű (90-120 cm) ’Gladiator’ díszhagymát.

Az összeültetést egészítse ki a ’Robert Swanson’ liliommal és válassza még ehhez a kertrészhez a fehér liliommal, amely kiváló összhangban van a ’Mount Everest’ díszhagymával. Ültesse még melléjük a császárkorona ’Rubra’ és ’Lutea Maxima’ fajtáit, valamint a különleges, kék virágú Camassia hagymáit.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Allium ’Gladiator’
Lilium ’Robert Swanson’
Lilium candidum
Fritillaria imperialis ’Rubra’
Fritillaria imperialis ’Lutea Maxima’
Young Generation – 'Camassia'

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 60-90 cm
Ültetési tőtáv: 15-20 cm
Ültetési mélység: 20 cm
Virágzási idő: Május-Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, nyári kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom