Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Young Generation – Allium 'Ambassador'

3.990 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db /csomag
A hagyma körmérete : 24/+ cm
Virágszín: lila

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Young Generation – Allium 'Ambassador' főbb jellemző

 

Jellemzői: Az ’Ambassador’ fajta egy hosszú, kb. egy méteres virágzati szárat fejlesztő fajta, melynek virága nagyméretű, lila színű és szinte szabályos gömb alakú.

Színében és formájában emlékeztet a ’Globemaster’ fajtához, azonban ahhoz viszonyítva kisebb a virágzat átmérője. Levelei szélesek, középzöldek és már a virágzás előtt megjelennek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A díszhagymáknak szinte a legtöbb kertben helyet szorítunk, hiszen bohókás, labdaszerű virágzataikkal plusz struktúraelemként jelennek meg társításainkban. Az ’Ambassador’ fajta lila színvilága magával ragadó, kiültetésekben jó társa a tarka szirmú ’Netty’s Pride’, valamint a bordó-narancs ’Whistler’ ázsiai liliomoknak.

Virágzásban váltja a ’Blue Spike’ örmény gyöngyikét, mellyel folytonosságot hozhatunk a kertbe. Tökéletes társai a szintén hosszú virágzati szárat nevelő holland íriszek, melyek fehér, kék, lila vagy éppen lila-sárga virágai látványos kontrasztot alkotnak vele.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Lilium ’Netty’s Pride’
Lilium ’Whistler’
Muscari armeniacum ’Blue Spike’
Iris hollandica (színkeverék)
Pure Nature Iris + Crocus összeállítás

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100 cm
Ültetési tőtáv: 25-30 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Június - Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom