Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Wisteria sinensis 'Blue Sapphire' - Lilaakác (liláskék)

Ár:
16.590 Ft

(ejtsd: visztéria szinenzisz)

Szállítási méret: 200-220 cm magas
Kiszerelés: 10 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 240-260 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek 4 db növényt kell elültetnie, 240-260 centiméterenként egymástól.

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A liláskék virágú lilaakác gyorsan az egyik legkedvesebb kerti kapaszkodó növényévé fog válni, hiszen pazar virágözönt képes produkálni évről évre. Gyönyörű látvány, ahogy a 20-30 cm-es virágfürtök lecsüngenek a lilaakác hajtásairól. A liláskék virágokban, áprilisban, májusban lehet gyönyörködni, de elvirágzás után élénkzöld, üde színű levelei miatt is igen dekoratív növénye lesz a kertnek. Az első időszakban nem növekszik túlzottan, azonban a későbbiekben minden erejét beleadja, hogy minél magasabbra kapaszkodjon, így akár 10 méterre is felkúszhat. Ha támasztékot szeretnénk a számára készíteni, akkor mindenképpen vegyük figyelembe, hogy idővel nehézzé válnak az ágai és virágai, így erős szerkezet készítése a javasolt. Napos kerti területre és tápanyagban dús, jó vízáteresztő képességű talajba kell ültetni ahhoz, hogy igazán nagy díszítő értékkel bírjon minden évben.

 

A lilaakác ’Blue Sapphire’ fajtájához jó szívvel ajánlom Önnek a Mabako szerves istállótrágyát, hiszen olyan mikroelemeket tartalmaz, amire szüksége van a lilaakácnak a fejlődése során. Nem kell attól tartania, hogy esetleg kellemetlen szag lenne az ültetés során a trágya használata miatt, hiszen a speciális eljárásnak köszönhetően az ilyen szagoktól mentes lesz keverék. 

A kertész válaszol: lila akác fa nevelése - lilaakác metszése - lila akác fának nevelése

A kertész válaszol: Kutya távol tartása növényektől - Kúszönövények

Hasznos olvasnivalók:

A liláskék virágú lilaakác ültetése 3+1 lépésben
A liláskék virágú lilaakác helyes metszése

Színes házfal festés nélkül?
Tippek, hogyan legyen több lilaakác a kertünkben
Hasznos tanácsok a lilaakác gondozásával kapcsolatban

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: futónövény, lilaakác, wisteria