Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Weigela 'Rosea' - Rózsalonc

4.990 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: vejgéla florida)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-120 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
4.690 Ft / db
Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Weigela 'Rosea' - Rózsalonc főbb jellemző

 

Habitus: Gazdagon elágazó, sűrű, bókoló ágrendszerű, közepes termetű lombhullató cserje. Levelei oválisak, középzöldek és közepes méretűek, az ágakon átellenesen helyezkednek el, ősszel bordós árnyalatot kapnak.

Virág: Rózsaszínű, tölcséres virágai május közepétől június végéig nagy tömegben nyílnak. Augusztusban gyakran történik egy gyérebb másodvirágzás is.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban- és humuszban gazdag enyhén savanyú vagy semleges talaj ideális a számára.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, kisebb árnyékolást elvisel, de ekkor kevesebb virágot nevel.

Vízigény: Nagy vízigényű növény, rendszeres öntözést igényel, ennek hiányában korán vénül.

Gondozás: A virágzást követően formára alakítható, ha túlnőtt bármilyen irányban. A fiatalítást 3 időintervallumban végezhető, ha hanyagoltuk a metszést.

Ebben az esetben az ágak harmadát metsszük vissza, fokozatosan haladva először a belső ágakkal kezdve és innen kifelé haladva. Egyszerre ne az összes ágat metsszük vissza, adjunk időt magunknak és a növényünket is!

Társítás és elhelyezés a kertben: A rózsaloncok igen változatos növénycsoport, hiszen méretük, virágszínük és leveleik színe egyaránt a végtelenbe nyúlik. Ráadásul gondozásuk egyszerű és könnyen kivitelezhető, ha tudjuk biztosítani a rendszeres vízellátást.

Alkalmazhatja szoliterként és társításban is. Amennyiben társítja a ’Rosea’ rózsaszín virágú változatot, válasszon hasonló időszakban virágzó cserjéket a társítás hátulsó részére, mint a nagyobb termetű, fehéren virágzó ’Virginal’ jezsáment és a különlegesen rózsaszín ’Pink Cloude’ virágloncot, amellyel elnyújtható a nyár eleji virágzási időszak.

Előtte kapjon helyet a ’Rosea’ rózsalonc, amelyet egészítsen ki a szintén főként nyár elején nyíló ’General McArthur’ sötét rózsaszín teahibrid rózsával.

A társításban szerepeljen még a nagyobb termetű kék virágú 'Blue Cloud Strain' mirigyes pereszlény, amely nagyszerű kontrasztot képez a rózsaszín virágú növényekkel, valamint gazdagíthatja a kertrészt a fehér, alacsony termetű 'Niagara'® dúsvirágú gyöngycserje.

A társítás elülső részére válassza a kompakt, félgömb alakú ’Chico’ törpe, teltvirágú dísz-gránátalmát és a szegélyként ültetett ’Amabile Plenum’ sötétpiros, telt napvirágot, amely szintén a nyári kert dísze.

Társításra javasolt növényfajták:

Philadelphus 'Virginal' – Jezsámen
Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloude' – Viráglonc
Rosa 'General MacArthur' - sötét rózsaszín teahibrid rózsa
Calamintha nepeta 'Blue Cloud Strain' - Mirigyes pereszlény
Exochorda racemosa 'Niagara'® – Dúsvirágú gyöngycserje
Punica granatum 'Chico' – Törpe, telt virágú dísz-gránátalma
Helianthemum 'Amabile Plenum' ('Rubin') - Napvirág (sötétpiros, telt)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,2-1,5 m
Kifejlett szélesség: 1 m
Ültetési tőtáv: 1,2-1,7 m
Virágzási idő: Május – Június
Vízigény: Nagy vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, szegély, jelzősövény

 

Védett tartalom

Videók