Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Weigela florida 'Sunny Princess' – Sötét rózsaszín virágú rózsalonc

4.990 Ft

(ejtsd: vejgéla florida)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Weigela florida 'Sunny Princess' – Sötét rózsaszín virágú rózsalonc főbb jellemző

 

Habitus: Gazdagon elágazó, sűrű, felfelé törő ágrendszerű, lombhullató cserje. Levelei közepes méretűek, az ágakon átellenesen helyezkednek el. A levelek zöld alapszínűek, szegélyük pedig világos, sárga esetleg sárgás-zöld árnyalatú.

Virág: Halvány rózsaszín, tölcséres virágai májustól június végéig, július elejéig nagy tömegben nyílnak. Augusztusban számíthatunk egy gyérebb másodvirágzásra is.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban- és humuszban gazdag enyhén savanyú vagy semleges talaj ideális a számára.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, kisebb árnyékolást elvisel, de ekkor kevesebb virágot nevel.

Vízigény: Nagy vízigényű növény, rendszeres öntözést igényel, ennek hiányában korán vénül.

Gondozás: A virágzást követően formára alakítható, ha túlnőtt bármilyen irányban. A fiatalítás 3 időintervallumban végezhető, ha hanyagoltuk a metszést.

Ebben az esetben az ágak harmadát metsszük vissza, fokozatosan haladva először a belső ágakkal kezdve és innen kifelé haladva. Egyszerre ne az összes ágat metsszük vissza, adjunk időt magunknak és a növényünket is!

Társítás és elhelyezés a kertben: A rózsaloncok igen változatos növénycsoport, hiszen méretük, virágszínük és leveleik színe egyaránt a végtelenbe nyúlik. Ráadásul gondozásuk egyszerű és könnyen kivitelezhető, ha tudjuk biztosítani a rendszeres vízellátást.

A ’Sunny Princess’ egy virágzásával és lombjával egyaránt díszítő rózsalonc fajta, mely társításaink meghatározó növénye lehet. Jól kombinálható a nagytermetű évelőkkel, így például a mocsári hibiszkuszokkal is, melyek hasonló, terjedelmes méretet érhetnek el, mégsem túlzóak, így kisebb alapterületű kertekbe is helyezhetők.

A mocsári hibiszkuszok közül válasszuk a zöld lombú, hófehér virágú ’Extreme Sparkle’, a bordó lombú, sötét rózsaszín virágú ’Carousel Pink Passion’, valamint a zöldes-bordó lombú, fehér-rózsaszín virágú ’Carousel Pink Candy’ fajtákat.

A virágzó cserjék közül a kínai selyemmirtuszok közül a rózsaszín virágzatú fajták illenek leginkább a ’Sunny Princess’ rózsalonc lombszínéhez, így válasszuk a ’Comanche’ vagy ’Yuma’ fajtákat. A levéldíszek közül telepítsük a bordó lombú ’Concorde’ és a zöld ’Erecta’ borbolya fajtákat az összeállításunk középső zónájába.

Társításra javasolt növényfajták:

Hibiscus moscheutos 'Extreme Sparkle' – Mocsári hibiszkusz
Hibiscus moscheutos 'Carousel Pink Passion' – Mocsári hibiszkusz
Hibiscus moscheutos 'Carousel Pink Candy' – Mocsári hibiszkusz
Lagerstroemia indica 'Comanche' – Magastörzsű kínai selyemmirtusz (lazacszínű)
Lagerstroemia indica 'Yuma' – Kínai selyemmirtusz
Berberis thunbergii 'Concorde' – Borbolya
Berberis thunbergii 'Erecta' – Oszlopos japán borbolya

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,8-1,2 m
Kifejlett szélesség: 0,8-1,2 m
Ültetési tőtáv: 0,8-1,2 m
Virágzási idő: Május – Július
Vízigény: Nagy vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye

 

Védett tartalom

Videók