Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Weigela florida 'Nana Variegata' – Alacsony, tarka levelű rózsalonc

4.290 Ft
Menny.:db

(ejtsd: vejgéla florida)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 2 literes konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
3.890 Ft / db
Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Weigela florida 'Nana Variegata' – Alacsony, tarka levelű rózsalonc főbb jellemző

 

Habitus: Közepes termetű, lekerekített formájú, gazdagon elágazó, sűrű, bokros habitusú lombhullató cserje. Levelei oválisak, átellenes állásúak, színük középzöld, a levélszegélyek krémfehér színűek. A hajtások felfelé törők, majd bókolók.

Virág: Világos rózsaszín, tölcséres virágai májustól július elejéig díszítenek. A virágok megfelelő gondozás mellett nagy tömegben nyílnak.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban- és humuszban gazdag enyhén savanyú vagy semleges talaj ideális a számára. Viszonylag jól tűri az agyagosabb talajviszonyokat is.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, kisebb árnyékolást elvisel, de ekkor kevesebb virágot nevel.

Vízigény: Nagy vízigényű növény, rendszeres öntözést igényel, ennek hiányában korán vénül.

Gondozás: A virágzást követően formára alakítható, ha túlnőtt bármilyen irányban. A fiatalítás 3 időintervallumban végezhető, ha hanyagoltuk a metszést.

Ebben az esetben az ágak harmadát metsszük vissza, fokozatosan haladva először a belső ágakkal kezdve és innen kifelé haladva. Egyszerre ne az összes ágat metsszük vissza, adjunk időt magunknak és a növényünket is!

Társítás és elhelyezés a kertben: A rózsaloncok igen változatos növénycsoport, hiszen méretük, virágszínük és leveleik színe egyaránt a végtelenbe nyúlik. Ráadásul gondozásuk egyszerű és könnyen kivitelezhető, ha tudjuk biztosítani a rendszeres vízellátást.

A ’Nana Variegata’ egy közepes termetű, tarka levelű cserje, amelynek világos rózsaszín virágai nyár elején nyílnak. A fajta játékos, bohókás hangulati elem, ezért szoliterként és társításban is elhelyezhető a kertben.

Ha társítja, akkor válassza a társítás háttereként az igen gazdag virágzású virágloncot, amely elé ültesse a ’Nana Variegata’ rózsaloncot, amely vidámsággal egészíti ki a viráglonc eleganciáját.

A társításban helyezze el a ’Morden Ruby’ rózsaszín nosztalgia rózsát, és a kisebb termetű 'Niagara'® dúsvirágú gyöngyvesszőt. Ezekkel a fajtákkal igazán romantikussá tehető a kertrész.

A társítás elülső részére ajánlom a kompakt ’Merlo Green’ japán gyöngyvesszőt és a kistermetű 'Minor Black'® bordó levelű rózsaloncot. Az élénk színeket egészítse ki a ’Libán’ tűzpiros törpe-mini rózsával és a foltokban elhelyezett ’Filou Rose’ havasi fátyolvirággal.

Társításra javasolt növényfajták:

Kolkwitzia amabilis – Viráglonc
Rosa 'Morden Ruby' - rózsaszín nosztalgia rózsa
Exochorda racemosa 'Niagara'® – Dúsvirágú gyöngycserje
Spiraea japonica 'Merlo Green' – Japán gyöngyvessző
Weigela florida 'Minor Black'® - Bordó levelű rózsalonc
Rosa 'Libán' - tűzpiros törpe - mini rózsa
Gypsophila repens 'Filou Rose' – Havasi fátyolvirág

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1-1,3 m
Kifejlett szélesség: 1 m
Ültetési tőtáv: 1-1,5 m
Virágzási idő: Május – Július
Vízigény: Nagy vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye

 

Védett tartalom

Videók