Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Weigela florida 'Minor Black'® - Bordó levelű rózsalonc

5.490 Ft
Menny.:db

(ejtsd: vejgéla florida)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 1-4 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Weigela florida 'Minor Black'® - Bordó levelű rózsalonc főbb jellemző

 

Habitus: Alacsony termetű, lekerekített formájú, gazdagon elágazó, sűrű, bokros habitusú lombhullató cserje. Levelei oválisak, sötét bordó, szinte fekete színűek. A hajtások felfelé törők.

Virág: Sötét rózsaszín, tölcséres virágai májustól július elejéig díszítenek. A virágok megfelelő gondozás mellett nagy tömegben nyílnak.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban- és humuszban gazdag enyhén savanyú vagy semleges talaj ideális a számára. Viszonylag jól tűri az agyagosabb talajviszonyokat is.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, kisebb árnyékolást elvisel, de ekkor kevesebb virágot nevel.

Vízigény: Nagy vízigényű növény, rendszeres öntözést igényel, ennek hiányában korán vénül.

Gondozás: A virágzást követően formára alakítható, ha túlnőtt bármilyen irányban. A fiatalítás 3 időintervallumban végezhető, ha hanyagoltuk a metszést.

Ebben az esetben az ágak harmadát metsszük vissza, fokozatosan haladva először a belső ágakkal kezdve és innen kifelé haladva. Egyszerre ne az összes ágat metsszük vissza, adjunk időt magunknak és a növényünket is!

Társítás és elhelyezés a kertben: A rózsaloncok igen változatos növénycsoport, hiszen méretük, virágszínük és leveleik színe egyaránt a végtelenbe nyúlik. Ráadásul gondozásuk egyszerű és könnyen kivitelezhető, ha tudjuk biztosítani a rendszeres vízellátást.

A 'Minor Black'® egy kistermetű rózsalonc fajta, amelynek végleges magassága nem haladja meg a 60 cm-t. A lombszín majdnem fekete, ezt egészítik ki a nyár elején nyíló sötét rózsaszín virágai.

Konténerben is nevelhető, és jelzősövényként is alkalmazható, de társításban is elhelyezhető. Ebben az esetben válassza a társítás hátulsó részére a nagyobb termetű ’Kosteri Variegata’ tarka levelű rózsaloncot, amely mellett nagyszerűen mutathat a törpe vörös korallberkenye (’Little Red Robin’) vörös, fényes levélzete.

A rózsaloncokkal egyidőben nyíló ’Cornelia’ rózsaszín parkrózsa emeli az összhatást és elegánsabbá teheti a kertrészt. Az összeültetést egészítse ki a nyári virágzású, rózsaszín ’Gaudi Pink’ évelő díszgyertyával és a krémrózsaszín 'Sweet Summer Queen' bugás lángvirággal.

Az ágyás elülső részére ajánlom ültetni a 'Minor Black'® rózsaloncot és a vele kiváló kontrasztot teremtő 'Escimo®' fehér talajtakaró rózsát.

Társításra javasolt növényfajták:

Weigela florida 'Kosteri Variegata' - Kosteri tarka levelű rózsalonc
Photinia fraseri 'Little Red Robin' - Törpe vörös korallberkenye
Rosa 'Cornelia' - rózsaszín parkrózsa
Gaura lindheimeri 'Gaudi Pink' – Évelő díszgyertya
Phlox paniculata 'Sweet Summer Queen' - Bugás lángvirág
Rosa 'Escimo®' - fehér talajtakaró rózsa

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,5-0,6 m
Kifejlett szélesség: 0,5 m
Ültetési tőtáv: 0,5 m
Virágzási idő: Május – Július
Vízigény: Nagy vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye, konténer, jelzősövény

 

Védett tartalom

Videók