Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Weigela 'All Summer Red' - Folyton-nyíló rózsalonc

6.090 Ft
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: vejgéla)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 1-4 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Weigela 'All Summer Red' - Folyton-nyíló rózsalonc főbb jellemző

 

Habitus: Gazdagon elágazó, sűrű, bókoló ágrendszerű lombhullató cserje. Levelei oválisak és közepes méretűek, az ágakon átellenesen helyezkednek el. A levelek középzöld színűek.

Virág: Mély piros, tölcséres virágai májustól június végéig nagy tömegben nyílnak. A virágok az elnyílás során világosodnak. Augusztusban gyakran történik egy gyérebb másodvirágzás is. 

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban- és humuszban gazdag enyhén savanyú vagy semleges talaj ideális a számára.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, kisebb árnyékolást elvisel, de ekkor kevesebb virágot nevel.

Vízigény: Nagy vízigényű növény, rendszeres öntözést igényel, ennek hiányában korán vénül.

Gondozás: A virágzást követően formára alakítható, ha túlnőtt bármilyen irányban. A fiatalítás 3 időintervallumban végezhető, ha hanyagoltuk a metszést.

Ebben az esetben az ágak harmadát metsszük vissza, fokozatosan haladva először a belső ágakkal kezdve és innen kifelé haladva. Egyszerre ne az összes ágat metsszük vissza, adjunk időt magunknak és a növényünket is!

Társítás és elhelyezés a kertben: A rózsaloncok igen változatos növénycsoport, hiszen méretük, virágszínük és leveleik színe egyaránt a végtelenbe nyúlik. Ráadásul gondozásuk egyszerű és könnyen kivitelezhető, ha tudjuk biztosítani a rendszeres vízellátást.

Az 'All Summer Red’ folyton-nyíló rózsalonc egy 80-90 cm magas, viszonylag terebélyes lombhullató cserje, amely májusban és júniusban hozza barack rózsaszín, tölcsér alakú virágait.

Szoliterként is nagyszerű helyet kaphat a kertben, és akár alacsony sövényként is kiválóan mutat, társításban is elhelyezhető. Ebben az esetben ültesse a kis fa teremtű, sötét rózsaszín virágszínű ’Tonto’ kínai selyemmirtuszt a társítás hátulsó részére, amely fává nőve árnyékot is adhat a társítás szereplőinek.

Előtte kapjon helyet a rózsaszínes fehér orgona ('Krasawitsa Moskvy'), amely előtt nagyszerű helyet kaphat az 'All Summer Red' folyton-nyíló rózsalonc, amelyet kiegészíthet a sötét rózsaszín virágú nyáriorgona 'Ile de France' fajtájával.

A nyáriorgona elé válassza a sötét rózsaszín virágágyi poliantha 'Ingrid Stenzig' rózsát, amely elé ajánlom a ’Fekete István’ bordó törpe-mini rózsát. Az ágyást zárja le a nyári virágzású, sötét rózsaszín ’Beach Park Red’ napvirággal.

Társításra javasolt növényfajták:

Lagerstroemia 'Tonto' – Kínai selyemmirtusz
Syringa vulgaris 'Krasawitsa Moskvy' - Rózsaszínes fehér orgona
Buddleia davidii 'Ile de France' – Sötét rózsaszín virágú nyáriorgona
Rosa 'Ingrid Stenzig' - sötét rózsaszín virágágyi poliantha rózsa
Rosa 'Fekete István' - bordó törpe - mini rózsa
Helianthemum 'Beach Park Red' - Napvirág (sötét rózsaszín)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,8-0,9 m
Kifejlett szélesség: 0,7 m
Ültetési tőtáv: 0,7-1 m
Virágzási idő: Május – Június 
Vízigény: Nagy vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, évelő ágyak háttérnövénye

 

Védett tartalom

Videók