Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Viridiflora tulipán színkeverék

2.390 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A hagyma körmérete: 10/11 cm
Virágszín: színkeverék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Viridiflora tulipán színkeverék főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. Ez a válogatás különleges megjelenésű viridiflora tulipánokból áll.

Ezek a tulipánok könnyen felismerhetők, ugyanis a virágok külső szélén jól látható zöld sáv fut végig. Az ebbe a csoportba tartozó fajták mind kései virágzásúak. A virágok között találunk sárga, fehér, piros és rózsaszín alapszínűeket egyaránt.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger.

Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk. Egyik változat ezek közül a viridiflora típus, amelyre jellemző a kései virágzás, valamint a lepelleveleken zöld színű sáv. Ezt a vegyes színű válogatást kiegészíthetjük a zöld-piros ’Hollywood’ fajtával is.

A tulipánok előtt kapjon helyet a Pure Nature krókuszból és Puskin-csillagvirágból álló összeállítás, amelyek a tavasz hírnökeiként először már korán virágoznak. A tulipánok a később nyíló növényekkel vegyesen telepíthetők, így a kiültetésünk hosszabb időn át díszít. Válasszunk a háttérbe Dichelostemma ida-maia-t és a ’Twosome’ liliomot.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Hollywood’
Tulipa ’Red Wing’
Tulipa ’Elegant Lady’
Pure Nature Crocus+Puschkinia
Dichelostemma ida-maia
Lilium ’Twosome’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 45 cm
Ültetési tőtáv: 15-20 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, vegyes virágágy, hagymás kiültetés, hosszan díszítő kert

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: színkeverék
Virágzási idő: április-május
Ültetés ideje augusztus - október
Ültetés mélysége 10-15 cm
Virágmagasság kertben 45 cm

Videók