Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: fehér-lila
Virágzási idő: április
Ültetés ideje augusztus - november
Ültetés mélysége 15-18 cm
Virágmagasság kertben 30-45 cm

Hasznos tanácsok videóban.

Triumph-típusú tulipán 'Flaming Flag'

Ár:
1.790 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A hagyma körmérete: 10-11 cm
Virágszín: fehér-lila

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Kiszerelés
hagymás
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Triumph-típusú tulipán 'Flaming Flag' főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. Ezek közül az egyik az egyszerű virágú fajtacsoport. A csoport jellemzője, hogy némileg kisebb virágokat képez, mint a középkorai vagy kései tulipánfajták.

A virágok tányérszerűen nyílnak ki. Általában a magasságuk is kisebb. A leveleik szélesek, ezüstösek, ép szélűek. A ’Flaming Flag’ egy egyszerű virágú, korai tulipánfajta, melynek végleges magassága 30-45 cm. A virágok színe fehér, melyet sötétlila cirmok tesznek érdekessé.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor „becsengetnek az iskolákban” ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk.

Az egyik hagyományos csoport az egyszerű tulipánok típusa, amelyekre jellemző a korai virágzás és a valamivel kisebb virágméret, mint amelyet a középkorai és késői virágcsoportoknál láthatunk. A ’Flaming Flag’ egy 30-45 cm végleges magasságot elérő tulipánfajta, amelynek színe fehér, amelyen sötétlila cirmok díszítenek.

Érdemes csoportosan ültetni őket és társításban elhelyezni. Ebben az esetben válassza mellé a piros és zöld lepellevelű, igazán feltűnő fajtát, a ’Hollywood’-ot, a tulipánok elé pedig ültessen jácintot. A társítást egészítse ki szellőrózsákkal, amelyek a tavaszi és nyári időszakot színesítik meg.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Hollywood’
Hyacinthus ’Blue Magic’
Hyacinthus ’Pink Pearl’
Anemone ’Sylphide’
Anemonde blanda

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30-45 cm
Ültetési tőtáv: 10-12 cm
Ültetési mélység: 15-18 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert
 

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!