Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: sárga-piros
Virágzási idő: április-május
Ültetés ideje augusztus - november
Ültetés mélysége 17-23 cm
Virágmagasság kertben 70 cm

Hasznos tanácsok videóban.

Papagájvirágú tulipán 'Flaming Parrot'

Ár:
1.690 Ft

Csomagolt mennyiség: 8 db/tasak
A hagyma körmérete: 10-11 cm
Virágszín: sárga-piros

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Kiszerelés
hagymás
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Papagájvirágú tulipán 'Flaming Parrot' főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. Az egyik ezek közül a papagájvirágú tulipánok csoportja. Ezen fajták alapjellemzője, hogy virágaik feltűnők, a lepellevelei hullámosak, fodrosak, csipkések, enyhén rojtos szélűek, tollra emlékeztetnek.

Általában késői virágzás jellemzi őket, ahogyan a ’Flaming Flag’ fajtát is. A fajta kifejlett magassága 70 cm, amely igen nagynak számít a tulipánok körében. A virágfejek nagyméretűek. A virágszín narancsos-sárga és piros színek harsány kombinációja.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor „becsengetnek az iskolákban” ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk. Egyik változat ezek közül a papagájvirágú tulipán, amelyet nagyméretű virágok és fodros, hullámos, rojtos szélű lepellevelek jellemeznek.

A ’Flaming Parrot’ egy harsány képviselője a csoportnak, virágszíne piros és narancsos sárga foltok, cirmok kombinációja. Érdemes társításban elhelyezni, ekkor ültessen hozzá korai, egyszerű virágú, ám feltűnő virágszínű tulipánfajtákat, ezzel április nagy részében és májusban is virágzó tulipánkertje lehet.

Alkalmazzon papagájvirágú fajtákat is, mint az ’Estella Rijnveld’. A tulipánok előtt kapjanak helyet a narancsos és ezzel kontrasztot alkotó kék jácintok. A társítást egészítse ki fehér (’White Lion’) és sárga (’Yellow Cheerfulness’) nárciszfajtákkal, melyeket szintén a ’Flaming Parrot’ elé ültessen.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Apricot Beauty’
Tulipa ’Flaming Flag’
Tulipa ’Estella Rijnveld’
Hyacinthus ’Gipsy Queen’
Hyacinthus ’Blue Magic’
Narcissus ’White Lion’
Narcissus ’Yellow Cheerfulness’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 70 cm
Ültetési tőtáv: 12-15 cm
Ültetési mélység: 17-23 cm
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!