Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: barackszínű
Virágzási idő: április-május
Ültetés ideje augusztus - november
Ültetés mélysége 10-15 cm
Virágmagasság kertben 40 cm

Hasznos tanácsok videóban.

Papagájvirágú tulipán 'Apricot Parrot'

Ár:
1.690 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A hagyma körmérete: 10-11 cm
Virágszín: barack

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Kiszerelés
hagymás
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Papagájvirágú tulipán 'Apricot Parrot' főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. Az ’Apricot Parrot’ egy kései virágzású, április-májusban nyíló papagáj tulipán.

Ez azt jelenti, hogy jellegzetes virágformával rendelkezik, melyben szinte mindig megfigyelhető valamilyen zöld árnyalat. A lepellevelek enyhén rojtos szélűek, hullámosak, tollra emlékeztetők.

Az ’Apricot Parrot’ fajta esetében a barackszínű a rojtos szirmok alapszíne, melyekbe vékony zöld sáv is vegyül, így még egyedibbé varázsolva a fajtát.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A tulipánok tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk, ezek közül az egyik az ’Apricot Parrot’, egyedi szín- és formavilággal rendelkező virágai messziről felhívják magukra a figyelmet, de vegyes kiültetésekben más fajtákkal is társíthatók.

Az előtte elvirágzó korai fajták közül ültessük vegyesen a fehér, sárga és rózsaszín árnyalatokkal díszítő Prince mixed összeállítással, a vele egy időben nyíló fajták közül pedig ültessünk liliomvirágú ’Elegant Lady’, csokros ’Night Club’, valamint sötétebb narancsos színvilágú ’Orange Favorit’ papagájvirágú tulipánt.

Ebben az összeállításban a Rembrandt színkeverék tagjait elszórtan elhelyezve igazi színkavalkádot hozhatunk létre.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa Prince mixed
Tulipa ’Elegant Lady’
Tulipa ’Night Club’
Tulipa ’Orange Favorit’
Tulipa Rembrandt mixed

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40 cm
Ültetési tőtáv: 15-20 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Április - Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, vegyes virágágy, hagymás kiültetés, hosszan díszítő kert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!