Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lilium 'Duo Asiatic Red & White' – Ázsiai liliom

1.290 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

Csomagolt mennyiség: 2 db/tasak
A hagyma körmérete: 14-16 cm
Virágszín: piros és fehér

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Lilium 'Duo Asiatic Red & White' – Ázsiai liliom főbb jellemző

 

Jellemzői: A liliomok nyári virágzású, nagyméretű tagjai a kertnek. Hagymás évelők, melyek hagymái télállók, ősszel nem szükséges őket felszedni, de érdemes a hidegebb téli időszakokban letakarni a talajt. Leveleik fényesek, lándzsa alakúak.

A virágok hat sziromból állnak ez nincs másként a piros és fehér színű fajták kombinációjából álló 'Duo Asiatic Red & White' összeállítás esetében sem. A nagyméretű, illatos virágok június közepétől kezdik virágzásukat.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes. Kedveli az enyhén savas, nedvesebb talajviszonyokat.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, de gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik, növekedése vontatottá válik. Kedveli a napos, vagy félárnyékos fényviszonyokat. Minimum 6-8 óra megvilágítás szükséges számukra naponta.

Vízigény: A hagymás, gumós, rizómás növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj esetén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. Fagytűrő, ezért a téli időszak előtt a hagymák felszedése nem szükséges, de a fagyosabb napokon érdemes a talajt letakarni.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A liliomok nagytermetű, hagymás évelők, melyek júliusi virágzásukkal varázsolnak színeket a kertbe. Alkalmazhatók szoliterként, és nagyobb dézsában is nevelhetők és társításban is alkalmazhatók.

A 'Duo Asiatic Red & White' egy lenyűgöző színkombináció, melyet szegélyként vagy csoportosan telepítve egyaránt figyelemfelkeltő hatást érhetünk el. Ha más színvilágú liliomokkal szeretnénk kiegészíteni ezt a kombinációt válasszuk a ’Robert Swanson’ sárga-narancs virágú fajtát vagy egyszínű sárga ázsiai liliomot.

A liliomok mellett jól mutatnak a díszhagymák is, így például a júniusi virágzású nagy, labdaszerű virágzatú ’Globemaster’ vagy a kisebb virágzatú fehér-lila mixek is. Ha pedig színes csoportos ültetést is szeretnék a liliomok mellé társítani bátran telepítsünk teltvirágú frézia színkeveréket, mely kiemeli a liliomok szépségét.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Profi-Line – Allium 'Globemaster' díszhagyma
Pegasus – Allium Mix
Liliom 'Robert Swanson'
Lilium Asiatic yellow - Ázsiai liliom (sárga)
Teltvirágú frézia (színkeverék)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Június - Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom