Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lilium Asiatic yellow - Ázsiai liliom (sárga)

1.590 Ft
Kiszerelés
hagymás
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A hagyma körmérete: 16/18 cm
Virágszín: sárga

Virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig és augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat tél végétől nyár elejéig, és nyár végétől ősz végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
liliom virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Lilium Asiatic yellow - Ázsiai liliom (sárga) főbb jellemző

 

Jellemzői: Az ázsiai hibrid liliomokat több Kelet- és Közép-Ázsiából származó faj keresztezésével állították elő. Virágformájuk, virágzási idejük, színük, sőt még termetük is nagy eltéréseket mutat fajtánként, azonban vannak közös tulajdonságaik is.

Ilyen például a lándzsás, sötétzöld levélzet, melyen finom szőrözöttség is megfigyelhető. Virágforma típusból a turbán, trombita és kehely alakokat különítjük el.

Az ’Asiatic Yellow’ liliom egy kehely virágalakú fajta, amely nagytermetű (90-100 cm), a virágok színe élénksárga.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A liliomok a kert királynői. Magas, elegáns termetük, hatalmas, feltűnő virágai ezt a szerepet szánják számukra. Elhelyezhetők szoliterként is, kisebb csoportokban ültetve, de társításban is hangsúlyos szerep lehet az övék.

Az ’Asiatic Yellow’ liliom egy nagytermetű (90-100 cm) liliomfajta, amelynek virágszíne élénksárga. Bár kisebb csoportokban, szoliterként is érdemes helyet találni számára a kertben, hiszen így mutathatja meg valódi tulajdonságait, társításban is nagyszerűen elhelyezhető.

Amennyiben társítja, válassza hozzá a vele nagy kontrasztot alkotó ’Asiatic Black’ vagy a harmonizáló és mediterrán hangulatot teremtő ’Asiatic Red’ liliomot. Az ezekkel a fajtákkal való társításnál viszont az ’Asiatic Yellow’ fajta kerüljön előtérbe, hiszen kisebb termetű, mint az említett fajták.

A liliomok elé ültesse az írisz sötétlila ’Purple Sensation’ fajtáját, amelyet egészítsen ki tavasszal nyíló tulipánokkal. Így tavasszal és a nyár első felében virágzó társítást teremthet meg kertjében.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Lilium ’Asiatic Black’
Lilium ’Asiatic Red’
Iris hollandica ’Purple Sensation’ (lila)
Narcissus ’Flowerdrift’
Narcissus ’Tahiti’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 90-100 cm
Ültetési tőtáv: 15-20 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Június-Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: nyári kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: sárga
Virágzási idő: nyáron

Videók