Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: fehér
Virágzási idő: nyáron

Hasznos tanácsok videóban.

Lilium Asiatic white - Ázsiai liliom (fehér)

Ár:
1.390 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A hagyma körmérete: 16/18 cm
Virágszín: fehér

Virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig és augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat tél végétől nyár elejéig, és nyár végétől ősz végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.290 Ft / db
Kiszerelés
hagymás
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Lilium Asiatic white - Ázsiai liliom (fehér) főbb jellemző

 

Jellemzői: Az ázsiai hibrid liliomokat több Kelet- és Közép-Ázsiából származó faj keresztezésével állították elő. Virágformájuk, virágzási idejük, színük, sőt még termetük is nagy eltéréseket mutat fajtánként, azonban vannak közös tulajdonságaik is.

Ilyen például a lándzsás, sötétzöld levélzet, melyen finom szőrözöttség is megfigyelhető. Virágforma típusból a turbán, trombita és kehely alakokat különítjük el.

Az ’Asiatic White’ liliom egy kehely virágalakú fajta, amely nagytermetű (100-120 cm), a virágok színe hófehér.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A liliomok a kert királynői. Magas, elegáns termetük, hatalmas, feltűnő virágai ezt a szerepet szánják számukra. Elhelyezhetők szoliterként is, kisebb csoportokban ültetve, de társításban is hangsúlyos szerep lehet az övék.

Az ’Asiatic White’ liliom egy nagytermetű (100-120 cm) liliomfajta, amelynek virágszíne hófehér, ezzel elegáns hatású növény, ennek megfelelő helyet szánjon neki a kertben.

Érdemes kisebb csoportokban szoliterként ültetni, de ha más liliomokkal társítja, akkor alkosson kontrasztot a fehér színnel. Erre alkalmas az ’Asiatic Black’ fajta, de ha az ’Asiatic Pink-White’ fajtával egészíti ki, romantikus hangulat teremthető a kertrészben.

Ültessen eléjük íriszeket, amelyek júniusi virágzásukkal összeérnek a liliomokéval. Válassza a társítás elülső részére a szellőrózsa kék ’Mr. Fokker’ és lila ’Sylphide’ fajtáit, amelyek még inkább előtérbe helyezik az ’Asiatic White’ színét.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Lilium ’Asiatic Black’
Lilium ’Asiatic Pink-White’
Iris hollandica ’Blue Magic’ (kék)
Anemone ’Mr. Fokker’
Anemone ’Sylphide’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100-120 cm
Ültetési tőtáv: 15-20 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Június-Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: nyári kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: liliom, virághagyma