Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Pegasus – Nagyvirágú krókusz (színkeverék) BIG BAG

Ár:
5.290 Ft

Csomagolt mennyiség: 40 db /csomag
A hagyma körmérete : 7-8 cm
Virágszín: színkeverék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-02-23

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Pegasus – Nagyvirágú krókusz (színkeverék) BIG BAG főbb jellemző

 

Jellemzői: A Pegasus – Nagyvirágú krókusz (színkeverék) BIG BAG egy 40 hagymából álló, színgazdag fajtaösszeállítás, amelyben megtalálhatók a lila, kék, sárga és fehér színek, valamint ezek különböző árnyalatai.

A fajták végleges magassága 10 cm, a virágzás márciusban történik. Az apró termetű krókuszok keskeny leveleikkel és nagyméretű, mutatós virágaival igen fontosak lehetnek a tavaszi kertben.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A Pegasus – Nagyvirágú krókusz (színkeverék) BIG BAG csomagja egy sárga, kék, lila és fehér színű, maximum 10 cm magasra növő fajtakeverék, amelyet elhelyezhet balkonon, teraszon, vagy akár az évelőkertben is.

A Pegasus színkeverék remek választás az olyanok számára, akiknek nincs idejük különböző színeket összeválogatni a tavaszi kertbe. A krókuszok már kora tavasszal virágot bontanak és remekül társíthatók más hagymásokkal.

Ebben az esetben ültesse őket a társítás elülső részére, mögötte kapjanak helyet a jácintok, mint a narancsos színű ’Gipsy Queen’ vagy a hófehér ’Carnagie’ fajta. Mögéjük kerüljenek nagykoronás nárciszok, melyek fő virágzása a krókuszok virágzását követően történik.

Ajánlom a ’Dutch Master’ és a ’Flower Record’ fajtákat. A nárciszokat pedig egészítse ki a korai, szimpla virágú, elegáns tulipánokkal, mint a ’Candy Prince’ vagy az ’Apricot Beauty’ fajták.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Hyacinthus ’Gipsy Queen’
Hyacinthus ’Carnegie’
Narcissus ’Dutch Master’
Narcissus ’Flower Record’
Tulipa ’Candy Prince’
Tulipa ’Apricot Beauty’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10 cm
Ültetési tőtáv: 5-8 cm
Ültetési mélység: 5-10 cm
Virágzási idő: Március
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, balkon, terasz

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!