Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Jácint 'Pink Pearl'

1.790 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 3 db/tasak
A hagyma körmérete: 14/15 cm
Virágszín: rózsaszín

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
jácint virághagyma

Hasznos tudnivalók

 

A Jácint 'Pink Pearl' főbb jellemző

 

Jellemzői: A Hyacinthus fajták többsége a Kis-Ázsiában honos alapfaj különböző szintű hibridjei, melyek színben és méretben variálnak. Közös jellemzőjük a kellemes, már messziről is érezhető illat és az igen hosszú virágzási idő, mellyel tavaszi virágágyaink meghatározó elemeivé váltak.

A ’Pink Pearl’ jácint egy tömött virágzatú, diszkrét illatú fajta, amelynek széles, középzöld, lándzsa alakú levelei is díszítenek. Magassága 20-30 cm, a virágszín erős rózsaszín, hasonlít a fuksziák kissé lilás színvilágához. A tölcsér alakú, szimpla virágok sokáig díszítenek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A jácint a tavaszi időszak illatos hírnökei. Hatalmas, illatos virágzatuk igen feltűnő. Érdemes csoportosan ültetni őket, hogy még inkább mutatósak legyenek. A ’Pink Pearl’ erős, kissé lilás rózsaszín virágfürtje romantikus hangulatot teremt a kertben és meghatározó eleme lehet a tavaszi virágágyásnak.

Kisebb csoportokban ültetve is elhelyezhető, de társításban is alkalmazható. Ebben az esetben kombinálja más jácint fajtákkal, mint a hófehér ’Carnegie’ fajta, vagy a bíborpiros ’Jan Bos’. Eléjük ültetve válassza a Muscari latifolium bájos virágait, mögötte pedig kiválóan mutatnak a sárga és fehér nárciszok.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Hyacinthus ’Carnegie’
Hyacinthus ’Jan Bos’
Muscari latifolium
Narcissus ’Dick Wilden’
Narcissus ’Cheerfulness’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-30 cm
Ültetési tőtáv: 15 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 10-30 cm (alacsony)
Virágszín: rózsaszín
Virágzási idő: április
Ültetési idő augusztus - november
Ültetési mélység 10-15 cm
Virágmagasság kertben 25 cm

Videók