Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Jácint 'Delfts Blue'

1.890 Ft

Csomagolt mennyiség: 3 db/tasak
A hagyma körmérete: 14/15 cm
Virágszín: kék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
jácint virághagyma

Hasznos tudnivalók

 

A Jácint 'Delfts Blue' főbb jellemző

 

Jellemzői: A Hyacinthus fajták többsége a Kis-Ázsiában honos alapfaj különböző szintű hibridjei, melyek színben és méretben variálnak. Közös jellemzőjük a kellemes, már messziről is érezhető illat és az igen hosszú virágzási idő, mellyel tavaszi virágágyaink meghatározó elemeivé váltak.

A ’Delfts Blue’ jácint egy közepes méretű, illatos jácint fajta, amelynek széles, középzöld, lándzsa alakú levelei is díszítenek. Akár önmagában (persze csoportosan ültetve), akár más hagymásokkal társítva is igen dekoratív. Tölcsér alakú, szimpla virágai fürtbe tömörülnek. A virágszín élénk világoskék, a virágzat tömött.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket. Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés.

A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A jácintok a tavaszi időszak illatos hírnökei. Hatalmas, illatos virágzatuk igen feltűnő. Érdemes csoportosan ültetni őket, hogy még inkább mutatósak legyenek.

A ’Delft Blue’ 20-30 cm-es magasságának köszönhetően igen jól társítható a kertben.

Érdemes mellé sötétebb kék virágszínű fajtákat választani, mint a ’Blue Magic’, vagy a bíborrózsaszín ’Woodstock’. A hátuk mögé érdemes a hasonló időszakban virágzó íriszeket, eléjük pedig az apró termetű krókuszokat ültetnie, mint a ’Pickwick’ fajta.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Hyacinthus ’Blue Magic’
Hyacinthus ’Woodstock’
Iris hollandica ’Blue Magic’
Iris hollandica ’White van Vliet’
Crocus vernus ’Pickwick’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-30 cm
Ültetési tőtáv: 15 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert

 

Védett tartalom

Videók