Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Anemone de Caen 'Bride' - Koronás szellőrózsa (fehér)

1.790 Ft
Kiszerelés
hagymás
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A gumó körmérete: 6/7 cm
Virágszín: fehér

Virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig és augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a gumókat tél végétől nyár elejéig, és nyár végétől ősz végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Anemone de Caen 'Bride' - Koronás szellőrózsa (fehér) főbb jellemző

 

Jellemzői: A tavasszal nyíló szellőrózsák között telt- és szimpla virágú fajtákat egyaránt találhatunk, azonban van néhány közös tulajdonságuk. Az erős leveleik sötétzöldek, bokros habitust kölcsönöznek a növénynek, mely már a virágzás előtt is nagy díszítőértékkel bír, melyet társításainkban is kihasználhatunk, hiszen virágzás előtt- és alatt is ideális szegélynövény.

Fontos tudni, hogy tejnedvet kiválasztó növények, így gondozásuk (elnyílt virágok lemetszése) során viseljünk kesztyűt és kerüljük a bőrrel való érintkezését.

Az Anemone de Caen ’Bride’ egy 25-35 cm magas szellőrózsa fajta, amely nyár eleji virágzásával igen bájos hangulatot kölcsönöz a kertbe. A szirmai hófehérek, a virágok közepe halványsárga és zöld színű.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A szellőrózsák a nyári kert díszei. Közepes vagy alacsony termetük, bokros habitusuk és feltűnő, bájos virágai miatt igen könnyen elhelyezhető társításokban. A fehér virágú szellőrózsa egy 25-35 cm magas évelő dísznövény, amely a nyár első felében díszíti a kertet.

Amennyiben társítja, ültesse mellé a sokkal sötétebb színű szellőrózsafajtákat, így a kék ’Mr. Fokker’ és a piros ’Hollandia’ fajtákat. Mögöttük kapjon helyet az írisz lila ’Purple Sensation’ fajtája, amely előhírnöke a szellőrózsák virágzásának.

Mellette kapjon helyet a fehér ’Asiatic White’ liliom, a szegélyt pedig képezze az alacsony termetű Anemone blanda, amely nem csak virágaival, de lombjával is díszít.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Anemone ’Hollandia’ (piros)
Anemone ’Mr. Fokker’ (kék)
Iris hollandica ’Purple Sensation’ (lila)
Lilium ’Asiatic White’
Anemone blanda

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 25-35 cm
Ültetési tőtáv: 10-15 cm
Ültetési mélység: 5 cm
Virágzási idő: Május-Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert, sziklakert, szegély

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 10-30 cm (alacsony)
Virágszín: fehér
Virágzási idő: tavasszal

Videók